Valsts mēroga lasīšanas veicināšanas programmā “Bērnu un jauniešu žūrija 2012” piedalījās rekordliels dalībnieku skaits – 17 tūkstoši lasītāju no 510 bibliotēkām. No Jelgavas pilsētas un Jelgavas un Ozolnieku novadiem lasīšanas veicināšanas programmā iesaistījās 24 bibliotēkas ar 695 jaunajiem lasītājiem. 

Noslēguma pasākumā dalībniekiem bija iespēja tikties ar rakstniekiem, klausīties autoru priekšlasījumus, aplūkot grāmatu ekspozīciju, kā arī iepazīties ar izdevniecību jaunumiem, piedalīties radošajās darbnīcās. 

Lasīšanas veicināšanas programma “Bērnu un jauniešu žūrija” rosina ne tikai lasīt, bet arī novērtēt izlasīto un izteikt savu viedokli par to. Noslēguma pasākumā tika apbalvoti tie darbi, kuri guva visaugstāko jaunās paaudzes vērtējumu. To vidū čehu rakstnieku Zdeņeka Milera un Eduarda Petiška grāmata “Kurmītis un bikses”,  Valda Rūmnieka bērnu stāstu krājums “Atnācēji”  un daudzi citi.

Lasīšanas veicināšanas programmā “Bērnu un jauniešu žūrija 2012” tika ieviests jauninājums – Vecāku žūrija. Tā rezultātā lasīšanas maratonā varēja piedalīties visa ģimene. Līdz ar to Lielo lasīšanas svētku noslēguma pasākumā tika nosaukta arī grāmata, kuru 2012. gadā visaugstāk novērtējusi Vecāku žūrija. Šo titulu ieguva grāmata “Kafka un ceļojošā lelle”, kuras autors ir Džordi Sjerra i Fabra. 

Dalībnieki bez maksas varēja apmeklēt arī šajā laikā Ķīpsalas zālē notiekošo izstādi “Skola 2013”, iegūstot lietderīgu informāciju par Latvijas augstskolām, kas īpaši aktuāli ir jauniešiem, kuri gatavojas studiju gaitām. 

Papildu informācija: 

Dzintra Punga 

Jelgavas Zinātniskās bibliotēkas direktores vietniece

Tālr.: 63007745