Projekta izmaksas – 1,860.930 Eiro. SIA “Jelgavas tipogrāfija” valdes priekšsēdētājs Juris Sīlis uzsver, ka līdz ar jaunās līnijas darba uzsākšanu, uzņēmums nostiprinās savu konkurētspēju Latvijas un ārvalstu tirgos, paaugstinās grāmatu kvalitāti un ražošanas procesu efektivitāti, kā arī atvieglos darbu cehā strādājošiem darbiniekiem.

Uz svinīgo atklāšanas pasākumu uzņēmuma ražotnes telpās 7.novembra vakarā ir uzaicināti uzņēmuma darbinieki, klienti, ārzemju viesi, sadarbības partneri, arī oficiālās personas un žurnālisti. Par vakara devīzi ir izvēlēts sauklis – “Augam mēs…un aug mūsu kuģis!”, kas pēc Jelgavas tipogrāfijas darbinieku domām, “visprecīzāk apzīmē notikumu, un paver iespējas uz plašākiem apvāršņiem”.

“Jaunā iekārta ir ļoti vērienīga. 80 tonnas! To ir vērts klātienē apskatīt! Grāmatas ceļš jaunajā iekārtā būs 100 metru garš un 5 minūšu ilgs. Stundas laikā jaunā iekārta spēs saražot līdz pat 4200 cietā sējumā ievākotās grāmatas,” informē Juris Sīlis.

Iepriekš cietā sējuma grāmatu izgatavošanas procesā bija ļoti sadrumstalots. Atsevišķi notika priekšlapu pielīmēšana, šķirlentu ielikšana, bloka sagatavošana un apgriešana, ievākošana. Tagad jaunā līnija šos procesus apvienos vienā ražošanas ciklā. “Tā ir jauna tehnoloģija, kas aizvieto iepriekš tik darbietilpīgo un grūto cietā sējuma grāmatas ražošanas procesu. Jaunā ražošanas līnija ir efektīvāka un nodrošina augstāku produktu kvalitāti un arī lielākas ražošanas jaudas,” norāda Juris Sīlis.

Vienlaicīgi ar jauno ražošanas līniju, SIA “Jelgavas tipogrāfija” ir uzstādījusi jaunu vāku izgatavošanas iekārtu, kas uzlabo pašu vāku izgatavošanas kvalitāti un ražošanas jaudu. Tipogrāfija ir uzstādīta arī atgriezumu nosūkšanas sistēma, kas atkal atvieglo darbu darbiniekiem – nav jāstumda makulatūra pa cehiem.

“Kopējās ražošanas jaudas poligrāfijas tirgū Latvijā ir lielākas nekā tirgus pieprasījums. Lai nostiprinātu savu konkurētspēju, iespēju dažādot jau esošo grāmatu sējumu veidus, ilgtermiņā nodrošinātu Latvijā un jau apgūtajos ārvalstu tirgos augstas kvalitātes produkciju un tās pievienoto vērtību, nolēmām investēt jaunajā grāmatu cietā sējuma ražošanas līnijā, kas ir lielākā un likumsakarīgākā investīcija pēc astoņkrāsu iespiedmašīnas iegādes 2012.gadā,” skaidro Juris Sīlis.

Jaunās cietā sējuma līnijas ieviešanas projekts ir īstenots LIAA atbalsta projekta „Augstas pievienotās vērtības investīcijas” ietvaros, kā arī ar “Nordea banka” finansiālo atbalstu.

SIA “Jelgavas tipogrāfija” ir moderns un tradīcijām bagāts poligrāfijas uzņēmums, kas specializējies grāmatu, dienasgrāmatu, kalendāru, reklāmas materiālu un lietišķās poligrāfijas izgatavošanā. “Jelgavas tipogrāfija ir viena no lielākajām Latvijā un Baltijas valstīs, kuras konkurētspējas pamatā ir nemainīgi augstas produkcijas kvalitātes nodrošināšana, augsta klientu apkalpošanas kultūra, racionāla un efektīva darba organizācijas sistēma, kas ļauj katram pasūtījumam atrast optimālo izgatavošanas veidu,” savu uzņēmumu apraksta Juris Sīlis.