“Mūsu mērķis ir izstrādāt mūsdienīgu, interesantu un bibliotēkas apmeklētājiem saistošu interaktīvu multimediju stendu ar iebūvētu skārienjūtīgo ekrānu, kameru fotoattēlu uzņemšanai un programmatūru trīs valodās – latviešu, krievu un angļu, kas sastāv no četrām interaktīvajām spēlēm, kuras stenda lietotājam mācīs par dabaszinātnēm. Spēlē darbosies pasaulslaveni zinātnieki – Īzaks Ņūtons, Galileo Galilejs, Arhimēds un Marija Skoldovska-Kirī. Uzsākot spēli spēlētājs varēs uzzināt vairāk par katra zinātnieka atklājumiem fizikā un sasaistīt to ar reālo dzīvi. Interaktīvās spēles pievienotā vērtība ir ne tikai izklaides moments, bet arī jaunu zināšanu apguve, bērniem saistošā veidā. Turklāt, interaktīvās spēles stimulē bērna domāšanu, attīsta loģiku, veicina uzmanības koncentrēšanos. Savukārt, spēles sensorā vadība pozitīvi ietekmē smalkās motorikas attīstību, bet iespēja darboties ar abām rokām, attīsta kustību koordināciju,” stāsta Jelgavas pilsētas bibliotēkas projektu vadītāja Klinta Kalnēja, piebilstot, ka šobrīd notiek pēdējie darbi pie spēles izstrādes un jau maijā tā būs pieejama bibliotēkas apmeklētājiem.

 

Interaktīvās spēles izstrādātāji ir SIA Web Multishop Company. Tā ir Latvijas un Igaunijas kapitāla kompānija, un tās darbības virziens ir integrētu interneta risinājumu izstrāde – tīmekļvietnes, portāli, interneta informācijas sistēmas, skārienjūtīgo ekrānu stendi, digitālās prezentācijas un citu IT risinājumu izstrāde un uzturēšana.
Plānojot nākotnes aktivitātes, interaktīvo spēli varēs spēlēt ne tikai bibliotēkas apmeklētāji, tā tiks izmantota arī lai kopā ar projekta partneriem – Liepājas Centrālo zinātnisko bibliotēku un Šauļu pilsētas publisko bibliotēku organizētu interaktīvās spēles sacensības starp Jelgavas, Liepājas un Šauļu pilsētas komandām.

Papildinformācija par projektu:

 
Projekts paredz, ka līdz 2019. gada februārim Jelgavas pilsētas bibliotēkā, Liepājas Centrālajā zinātniskajā bibliotēkā un Šauļu pilsētas publiskajā bibliotēkā tiks modernizēti bibliotēkas piedāvātie pakalpojumi, ieviešot jaunas tehnoloģijas. Tiks veicināta jaunu zināšanu apguve, iesaistoties dažādās interaktīvās un radošās aktivitātēs. Šauļu pilsētas publiskajā bibliotēkā tiks izstrādāta un ieviesta moderna valodu pašmācības sistēma.

 
Projekts ir vērsts un paaudžu sadarbību un jaunu zināšanu apguvi. Projekta darbības laiks ir 22 mēneši (01.05.2017.–30.04.2019.), un šajā laikā vēlamies veidot un stiprināt sadarbību ar Jelgavas, Liepājas un Šauļu bibliotēkām, darbiniekiem un lasītājiem, tādējādi  veicinot reģionu attīstību un starpkultūru dialogu.


Kopējās projekta izmaksas ir 585 262,94 EUR. Projekta līdzfinansējums no Eiropas Reģionālās attīstības fonda ir 497 473,48 EUR. 

 

Vairāk par projektu:

www.latlit.eu 
http://selfservicelibraries.mozello.lv 


Projektu finansē Eiropas Savienība Interreg V-A Latvijas – Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas  2014.-2020. gadam ietvaros.


Par šīs publikācijas saturu pilnībā atbild Jelgavas pilsētas bibliotēka, un tā nekādos apstākļos nav uzskatāma par Eiropas Savienības oficiālo nostāju.
 

 
Informāciju sagatavoja:

Klinta Kalnēja

Projektu vadītāja

Jelgavas pilsētas bibliotēka

E-pasts: Klinta.kalneja@biblioteka.jelgava.lv

Tālr.: 28303764; 63046488