Bet kam gan citam, ja ne mums pašiem, visdažādāko bibliotēku darbiniekiem, ir vislabāk zināms šo mītu nepatiesums?

Tomēr… varbūt arī mums pašiem būtu lietderīgi citam citu mazliet labāk iepazīt no nedaudz netradicionāla skata punkta, parunājot par bibliotekāru lasīšanas tradīcijām!

• Kāda ir pašu bibliotekāru attieksme pret lasīšanu?
• Kādi ir bibliotekāri kā lasītāji?
• Kādas ir viņu dzīves nozīmīgākās grāmatas un autori tagad un kuri tie bijuši bērnībā?
• Kādu vietu bibliotēku speciālistu pamatkolekcijā ieņem profesionālie izdevumi?

Interesanti būtu atbildes uz šiem jautājumiem rast visiem kopā!

 

Lai rosinātu saskarsmi un radošas neformālas diskusijas profesionālajā vidē, BKC Bibliotēkzinātnes un informācijas zinātnes literatūras lasītavas speciālisti ar 2011. gada maiju uzsāk jaunu tematisku pasākumu – izstāžu un diskusiju ciklu – ar nosaukumu “Ko lasa bibliotēku nozares speciālisti”.

 

Uz diskusijām iecerēts aicināt bijušos un praktizējošos mūsu nozares speciālistus – gan praktiķus, gan teorētiķus, lai kopīgi pie tējas tases parunātu par lasīšanas un grāmatu lomu viņu un arī mūsu visu dzīvē. Jo izlasītais – tā ir ne vien katra individuāla neatņemama garīgā bagātība; tas, ko izlasām, veido mūs katru kā personību, un, beigu beigās – tā ir arī vesela laikmeta liecība.

 

Cikla pirmajā pēcpusdienā ieplānota tikšanās un saruna ar Silviju Liniņu – Latvijas Nacionālās bibliotēkas darbinieci ar vairāk nekā 55 gadu darba stāžu, LU lektori, ilggadēju Latvijas bibliotekāru biedrības priekšsēdētāju, LKKF mūža stipendiāti, spilgtu, erudītu un neatkārtojamu personību, jauku, atsaucīgu un sirsnīgu cilvēku.

 

Pasākums notiks 27. maijā plkst. 15.00 Bibliotēkzinātnes un informācijas zinātnes literatūras lasītavā (Rīgā, Tērbatas ielā 75, 3.stāvā).

 

Ieeja ar ielūgumiem!