Bet februāra otrajā nedēļā aktīvi sekojām līdzi akcijai #libdayLV jeb “Bibliotēkas dienai dzīvē” sociālajos tīklos? Ko tas viss nozīmē? Vien to, ka grāmatas, lasīšana un, pats svarīgākais, bibliotēkas šogad ir modē! Un mēs, bibliotēku un informācijas speciālisti, taču nedrīkstam atpalikt no modes!

Tieši tāpēc, lai atsvaidzinātu savas zināšanas, rosinātu idejas darbam un gūtu jaunus kontaktus, 2014. gada 21. un 22. martā Preiļu Galvenajā bibliotēkā notiks jau otrā jauno bibliotēku un informācijas speciālistu konference “4CanGurus”, kurā aicinām piedalīties ikvienu bibliotēku nozares pārstāvi, kurš sevi identificē kā jauno speciālistu. Atgādinām, ka “jaunais speciālists” nebūt nenozīmē kādu konkrētu vecuma ierobežojumu. Ja vien uzskati sevi par aktīvu, radošu, zinātkāru, mūsdienīgu un absolūti aizrautīgu savas profesijas pārstāvi, tad tu pavisam noteikti esi mūsu „jaunais speciālists” un nekādā gadījumā nedrīksti palaist garām šo lielisko iespēju.

Konferencē varēs satikt arī jaunos speciālistus no Lietuvas un Igaunijas, kuri ieradīsies Latvijā jau 20. martā, lai pagūtu apskatīt trīs nozīmīgas bibliotēkas – Latvijas Nacionālo bibliotēku, Latvijas Universitātes bibliotēku un Rīgas Centrālo bibliotēku. Atšķirībā no Latvijas, kaimiņvalstīs vēl nav LBB Jauno speciālistu sekcijai līdzvērtīgas apvienības, tādēļ viens no galvenajiem mērķiem, ko izvirza Lietuvas un Igaunijas pārstāvji, piedaloties “4CanGurus” konferencē, ir smelties idejas šādas jauno speciālistu kustības dibināšanai savās valstīs.

Ja tevi nedaudz mulsina konferences nosaukums, tad pačukstēsim, ka tam nav nekāda sakara ar ķenguriem, kā dažiem pārklausoties varētu likties, bet gan, burtiski tulkojot no angļu valodas, ar četriem spējīgiem guru. “4CanGurus” ir konference, kurā piedalās savas jomas lietpratēji – 4 nozares praktiķi jeb lektori, kā arī topošie nozares speciālisti, kuru mērķis ir apgūt kādu praktisku bibliotekārā darba aspektu.

Viss, kas tev jādara – jāatvēl no savas krājkasītes 10 €, kas lieti noderēs, lai reģistrētos pasākumam, jāaizpilda pieteikuma anketa, jāiepazīstas ar konferences programmu un, protams, jārezervē savā plānotājā 21. un 22. marts – nedēļas nogale, kas sola jaunus kontaktus, idejas, zināšanas un lieliski pavadītu laiku draudzīgā bibliotekāru kompānijā! Ceram, ka lielais attālums nebūs šķērslis, jo sadarbojoties viss ir iespējams. Uz pavisam drīzu tikšanos Preiļos!