Saruna visā nopietnībā par un ap grāmatām – senākajām, vairāk lasītākajām, biezākajām un dīvainākajām. Vai vislielākā un visbiezākā ir arī visgudrākā grāmata? Un nez kāpēc ir priecīgas un bēdīgas grāmatas? Ja, viena no vispriecīgākajām ir kāda vissenākā Ulbrokas bibliotēkai piederoša grāmata, tad kāpēc arī visbēdīgākā?  Un kā to var zināt!
Un kā bibliotekārs pārzina katras grāmatas novietojumu plauktā un kā izskatās paša zīmēta grāmata?

Sarunas laikā turpat līdzās burtu meitene un aktīvi kaut ko zīmē, zīmē un zīmē… 
 “Bitītes” ir atsaucīgi, čakli, zinātkāri, zinoši un ieinteresēti notiekošajā. Daudz pārrunājuši un saprot, lai lasītu, ir jāzina alfabēts, arī citu valstu.
“Gliemezīši” savā prātīgumā nemaz nav tik lēni un nemanāmi, zinātkāre rada prieku un draudzīgu noskaņojumu. Uzzīmētās grāmatiņas iegūst tematisku atainojumu un kautrīga uzdrīkstēšanās raisa sarunas par nopietnām lietām.
Grupas “Taurenīši” daudzskaitlīgais audzēkņu pulciņš ir ne tikai trīs grāmatu sarunas vērts, bet gan pieradināti kolektīvai grāmatu lasīšanai, tie ātri atrod sev interesējošus grāmatu nosaukumus. Svarīgi, lai “nekas nejauc grāmatas burtiņus!” Ar apsolījumu iepriecināt bibliotēkas grāmatas ar savu lasītprasmi un ilustrēt kādu īpašu grāmatu bibliotēkas dzimšanas dienā – atvadāmies.

Zinības par to, kas jāievēro, lai kļūtu par bibliotēkas lasītāju, ir vērā ņemama lieta. Gandrīz kā veikalā, bet tomēr savādāk, grāmata nonāk pie lasītāja. Reizēm kautrīgi un klusi, lēni un pacietīgi, citkārt zināmi un aktīvi grāmatiņai rodas lasītājs. Sadzīvo viss, kas vēlas draudzēties un būt draugos, tāpēc, jo priecīgāk, ka dienas vakarpusē bibliotekārs pieraksta jaunos lasītājus un arī vecāki uzzina par bērna dienas gaitām. 

Nu jau mājas kārtībā, bet tomēr kopīgi, saviem bērniem esam radījuši piemērotu lasāmvidi. Jauna apņemšanās Jaunā gadā visiem, kam patīk literatūra un lasīšanas nodarbe. Uz tikšanos, lai vērtu lappusi pēc lappuses sev interesējošā grāmatā. 
Paldies pirmsskolas izglītības iestādes ”Pienenīte” metodiskajam un pedagoģiskajam kolektīvam par sadarbību piedāvātajās zinībās. Zinību stundas vizuālais materiāls vērojams pievienotajā tīmekļa vietnē http://stopini.lv/lv/kultura/ulbrokas-biblioteka/galerijas/jauniegutas-zinasanas-un-bibliotekas-zinibu-stunda .