Gaišās, plašās un ērtās telpās bibliotēka varēja iekārtoties, pateicoties Rīgas domes Īpašuma departamenta gādībai. Būvdarbus pēc Īpašuma departamenta pasūtījuma veica pilnsabiedrība „AKN”. Bibliotēkas aprīkojumam tika izlietoti 69173 EUR, no kuriem 58236 EUR ir Rīgas domes piešķirtais papildfinansējums. 

Bibliotēka iekārtota ēkas otrajā un trešajā stāvā. Otrā stāva telpās ierīkots daiļliteratūras un nozaru abonements pieaugušajiem, kā arī neliela lasītava, bet trešajā stāvā – liela un koša bērnu literatūras nodaļa un telpa nodarbībām. Tāpat kā pārējās RCB filiālbibliotēkas, arī Daugavas filiālbibliotēka ir ģimenes bibliotēka un pirmā RCB filiāle, kurā ierīkota īpaša vieta, lai pārtītu mazuļus.
 
Bibliotēkā lasītājus gaida vairāk nekā 20 tūkstošus liels grāmatu un citu materiālu krājums, 62 nosaukumu žurnāli un 7 laikraksti. Bibliotēkas apmeklētāji bez maksas varēs lietot sešus datorus ar interneta pieslēgumu, biroja programmām un pieeju autorizētajām tiešsaistes datubāzēm (Letonika, Lursoft datubāze „Laikrakstu bibliotēka”, Nozare.lv, EBSCO un Britannica Library), kā arī spēlēt XBox 360 Kinect datorspēles („Kinect Sports”, „Kinect Adventures” u.c.). Protams, bibliotēkā būs pieejams arī bezvadu internets.
 
Tāpat kā vecajās telpās Maskavas ielā, bibliotēka rīkos izstādes un dažādas tikšanās un pasākumus bērnu un pieaugušo auditorijām. Atvēršanas dienā bibliotēka piedāvā fotokluba „Rīga” dalībnieku veidotu fotoizstādi un bibliotēkas materiālu izstādi „Daugava – mūsu dzīvības šūpulis”, ko apmeklētāji varēs apskatīt līdz 30. maijam.
 
Bibliotēkas darba laiks vistuvākajā laikā tiks publicēts RCB mājaslapā www.rcb.lv .
 
RCB Daugavas bibliotēka, bijusī pilsētas 30. bibliotēka, dibināta Rīgas Lokomotīvju depo kantora ēkā. No 1972. gada līdz 2014. gadam tā mājoja Daugavmalā, Maskavas ielā 264. Bibliotēka var lepoties ar plašu Ķengaraga vēsturei un kultūrai veltītu materiālu krājumu, kurš lieliski noder Rīgas vēstures pētniekiem.
 
Kontaktinformācija bibliotēkā: 67848995

 
Informāciju sagatavoja:
Daina Ģeibaka
Rīgas Centrālās bibliotēkas sabiedrisko attiecību vadītāja
Tālr.: 67037443; 26102462