Kā stāsta Gribusts, jaunais produkts, kas pašlaik vairākās skolās atrodas pilotprojekta stadijā, ir nākamais solis interaktīvas un modernas mācību vides radīšanā pēc daudzās skolās jau zināmajām interaktīvajām tāfelēm un citiem tehnoloģiskajiem rīkiem. “Tas, ka mācību saturs atradīsies mākonī, ļaus savā starpā savietot jebkuru ierīci, sākot no interaktīvās tāfeles līdz planšetdatoram un viedtālrunim,” turpina Gribusts. “Līdz ar to iegūstam interaktīvu un mācīšanos veicinošu vidi kopā ar tūlītēju un nepārtrauktu atgriezenisko saiti.”

Izmantojot jauno “ClassFlow” risinājumu, skolotājs savā ierīcē var tiešsaistē uzdot uzdevumus, kas tūlīt parādās skolnieka ierīcē, bet skolnieka atbildes uzreiz kļūst redzamas skolotājam. Uzdevumiem var būt visdažādākās interaktivitātes formas, sākot no attēlu ievietošanas konkrētās vietās un beidzot ar rakstu darbiem vai vienkāršu testu.

“Šis ir jau otrais mākoņtehnoloģijā bāzētais produkts, ko piedāvā “Lielvārds”,” sacīja Gribusts. “Pirmais bija “Lielvārda” digitālā bibliotēka, kas par nelielu abonēšanas maksu ļauj ikvienam no jebkuras ierīces piekļūt visiem “Lielvārds” mācību materiāliem – grāmatām, darba burtnīcām u.c.”

Uzņēmums sadarbojas ar vienu no pasaulē lielākajiem izglītības tehnoloģiju izstrādātājiem “Promethean”. “Viņu ražotajās ierīcēs un digitālajos risinājumos ievietojam mūsu veidotu saturu latviešu valodā, ko pēcāk piedāvājam skolām,” informē Gribusts.

Jaunajā projektā “Lielvārds” ieguldījis vairāk nekā 20 000 eiro, un, to pilnveidojot, investīcijas tiek turpinātas. “Kā rāda pieredze, izglītības risinājumi ir ilgtermiņa ieguldījums, un projekta finansiālās atdeves novērtējums būs skaidrs tikai pēc trīs līdz pieciem gadiem,” nobeidz Gribusts.

“Lielvārds” dibināts 1992. gadā, sākumā darbojoties kā drukāto mācību līdzekļu izdevējs, tomēr ar laiku pieņemts lēmums sekot līdzi jauno tehnoloģiju sniegtajām iespējām, kas fundamentāli maina to, kā norit mācību process. 1996. gadā uzņēmums sāka piedāvāt mācību aprīkojumu, bet no 2002.gada “Lielvārds” pievērsies izglītības tehnoloģijām.

SIA “Lielvārds” 2014. gadā strādājis ar 1,32 miljonu eiro apgrozījumu un 111 855 eiro zaudējumiem. 55% uzņēmuma aktīvu pieder Aivaram Gribustam, bet 45% – Andrim Gribustam.