Publisko bibliotēku tīklā, kas apkalpoja 10 miljonus iedzīvotāju, ietilpa 370 bibliotēkas un  30 citas tīklam pieslēgtas instutūcijas. Tīklā darbojas 24 gubernatoru, nozaru, municipālo reģionu un citu teritoriālo vienību bibliotēkas. Tikai 160 bibliotēkām ir piekļuve internetam.

Kopš neatkarības iegūšanas 1956.gadā valsts ar ierobežotiem finansu resursiem veicināja zināšanu apguvi un izplatību. Tika atvērtas jaunas bibliotēkas, kuru krājumi pieauga līdz 5,5 miljoniem vienību. Bibliotēka kļuva vispubliskākā kultūras iestāde studentu vidē, bet publisko bibliotēku tīkls veicināja jauniešu pieplūdumu, sekmēja jaunu kultūras centru un asociāciju dibināšanu. 90,51% bibliotēku izmantotāju Tunisijā ir studenti: 56% lasa daiļliteratūru, 36% aizraujas ar sociālajām zinātnēm, bet 8% gatavojas būt speciālisti lietišķajās zinātnes un tehnoloģijās.

2011.gada janvāra viļņošanās vienlaikus ar brīvības cīņām pārvērtusies par dumpi, kas nes līdzi iznīcību. Lai glābtos no vandālisma, bibliotēkas tāpat kā citas publiskās iestādes ir slēgtas. Skan jautājumis bez atbildes: kāpēc mēs dedzinām bibliotēkas?!

 

Lasīt tālāk Danielle Mincio “Report: Tunisian public libraries affected due to the uprising of the Tunisian people”