2011. gada 17. maijā plkst. 16.00 Latvijas Nacionālā bibliotēka (LNB) sadarbībā ar Slovākijas Republikas Ārlietu Ministriju un Slovākijas Republikas vēstniecību aicina uz izstādes “Stiprāki kopā: Višegradas grupas 20 gadu jubileja” atklāšanu LNB Jaunākās periodikas lasītavā (Rīgā, K. Barona ielā 14).

Višegradas valstu grupa izveidota 1991. gada 15. februārī, lai stiprinātu sadarbību visu Eiropas Savienību valstu starpā un sekmētu to demokrātisko attīstību. Izstāde sniedz iespēju iepazīties ar Višegradas valstu grupas, ko veido Slovākija, Polija, Ungārija un Čehija, izveidošanās vēsturi, mērķiem un darbību.

Višegradas grupas izveides 20. gadadienai veltītā izstāde sniedz ieskatu gan katras dalībvalsts aktivitātēs, gan skaidro tās lomu valstu grupā. Izstāde arī rāda jaundibinātā “Višegradas Fonda” sasniegumus un prioritātes, kas izvirzītas Slovākijas prezidēšanas gadā no 2010. gada 1. jūlija līdz 2011. gada 30. jūnijam, kā arī atspoguļo nozīmīgas grupas sanāksmes un amatpersonu tikšanās. Veidojot izstādi, tās autori vēlējušies radīt iespējami vispusīgu iespaidu ne tikai par Višegradas valstu grupas vēsturi, bet arī par tās nozīmi mūsdienu Eiropā.

Izstāde būs apskatāma līdz 22. jūnijam.