2013. gada 27. jūnijā plkst.17.00 Latvijas Universitātes Akadēmiskajā bibliotēkā (Rīgā, Rūpniecības iel 10) tiks atklāta izstāde “Dziesmu pinu, deju pinu latvju tautas vainagā: Latviešu Dziesmu svētki laiku lokos”

  

No pirmajiem Vispārējiem latviešu dziedāšanas svētkiem, kas notika 1873.gadā Rīgā, šķir 140 gadi. Šogad notiks jau XXV Vispārējie latviešu Dziesmu un XV Deju svētki.

 

Izstādē, kas, kas iekārtota no LU Akadēmiskās bibliotēkas Misiņa bibliotēkas fondiem, soli pa solim izstaigātas Dziesmu svētku vēstures takas. Izstādē būs iespēja skatīt plakātu “Nevis slinkojot un pūstot…”, veltījumu pirmajiem Vispārējiem latviešu dziesmu svētkiem, kā arī Kārļa Kronvalda litogrāfiju, kurā redzams Dziesmu svētku gājiens no Rīgas Latviešu biedrības nama.

 

Unikāla ir Jāņa Laksmaņa-Lakšes piemiņas lapa otrajiem Dziesmu svētkiem. Interesanta ir svētku dalībnieku sarakste ar pirmo, otro un trešo Dziesmu svētku rīkotāju Rīgas Latviešu biedrību. Tāpat izstādē būs skatāmi daudzi svētku plakāti, kuru autori ir tādi mākslinieki kā Janis Rozentāls, Rihards Zariņš, Jūlijs Madernieks, Niklāvs Strunke un citi.

 

Izstādē bez grāmatām varēs apskatīt arī Dziesmu svētku vadoņus, albumus, bukletus, programmas, fotogrāfijas, nozīmītes un piemiņas medaļas. Būs iespēja gūt ieskatu arī trimdā notikušajos Dziesmu svētkos.

 

Izstāde būs skatāma līdz 29.augustam.