2018. gada 16. februārī plkst. 18.00 Aizkraukles pilsētas kultūras nama vestibilā (Spīdolas ielā 2, Aizkrauklē) tiks atklāta izstāde “Divreiz rakstīta grāmata”. Izstāde ir veltīta latviešu rakstnieka Andreja Upīša (1877–1970) piemiņai.

 

93 gadus ilgajā, radoši piesātinātajā mūžā Andrejs Upīts sarakstīja 21 romānu, 10 noveļu krājumu, 2 dzejas krājumus, 30 lugu un dažus garstāstus, taču tieši romāns “Zaļā zeme” (1945) vairāku apstākļu dēļ kļūst ne tikai par autora pazīstamāko darbu, bet arī paša rakstnieka vērtējumā nozīmīgāko artavu – ne velti Andrejs Upīts ir apgalvojis, lai viņam neliekot kapakmeni, jo viņa piemineklis ir mūža darbs – romāns “Zaļā zeme”. Kādos apstākļos top romāna manuskripts? Kādēļ tieši Otrā pasaules kara laikā rakstnieks nolemj pievērsties savam bērnības laikam – 19. gadsimta nogalei? Kas notiek ar latviešu literatūru 20. gadsimta 40. gados? Kādēļ romāns ir rakstīts divreiz? Vai romāns ir joprojām aktuāls mūsdienās? Aicinām rast atbildes uz šiem un vēl citiem jautājumiem, apmeklējot izstādi Aizkraukles pilsētas kultūras namā.

 
Izstādi veidojis Andreja Upīša memoriālais muzejs (Memoriālo muzeju apvienība) un dizaina birojs H2E. Izstādes kurators – Mg. philol. Arnis Koroševskis. Tā tapusi ar Kultūras ministrijas finansiālu atbalstu.


Izstāde būs apskatāma līdz 31. maijam. Ieeja bez maksas.


Izstādes darba laiks: pirmdienās–svētdienās 10.00–22.00.

 

 
Informāciju sagatavoja:

Arnis Koroševskis

Andreja Upīša memoriālā muzeja galvenais speciālists

Tālr.: 67289767

E-pasts: arnis.korosevskis@memorialiemuzeji.lv

upisamuzejs.lv

memorialiemuzeji.lv