Gandrīz ik dienu informācijas telpā parādās jaunas tās pielietojuma iespējas. Mūsdienās internets vairs nav iedomājams bez sociālo tīklu klātbūtnes. Cilvēku savstarpējā komunikācija lielākoties notiek ar tastatūras palīdzību, un nav būtiski, vai tā ir skype saruna, kārtējais e-pasts, komentārs pie raksta globālajā tīmeklī, īss ieraksts tviterī vai garāka informācija personiskajā blogā.  Bibliotēkas kā komunikācijas un informācijas centri aktīvi iesaistīti šīs saziņas un informācijas izplatīšanas vides veidošanā un uzturēšanā.

ASV sabiedrisko attiecību speciālisti ir atzinuši, ka sociālo tīklu pārzināšana ir gandrīz tikpat svarīga, kā mediju attiecību veidošana un uzturēšana. Pētījumu rezultāti apliecina, ka arvien pieaugoša loma sabiedrisko attiecību nozarē ir sociālajiem medijiem. Izstādē būs iespējams uzzināt par dažādu pasaules valstu bibliotēku pieredzi sociālo tīklu praktiskā izmantošanā.

Izstādē eksponētajās grāmatās atrodama informācija par bibliotēku mārketingu Tīmekļa 2.0 vidē, blogu veidošanu, sociālo tīklu izmantošanu bibliotēku ikdienas darbā, citiem saistītiem jautājumiem.

Izstādi apmeklēt aicināti mūsu kolēģi – bibliotekāri, citi radniecīgu nozaru speciālisti un interesenti, kā arī bibliotēkzinātnes, informācijas zinātnes un citu nozaru studenti.

Bibliotēkzinātnes un informācijas zinātnes literatūras lasītavas darbalaiki:
otrdien, ceturtdien 9:00–17:00
trešdien, piektdien 11:00–19:00
sestdien, svētdien, pirmdien slēgts

 

Tālr.: 67312808