Ir lietas, kuras zināmas un labi pazīstamas. Tās radījuši pasaules slavu ieguvuši dizaineri. Taču ne mazāk interesanti radošā dzirksts izpaudusies šo meistaru darinātās rotaļlietās. Šis ir stāsts par mazāk zināmām lietām. Tā ir spēles un rotaļlietas lieliem un maziem. Rotaļlietas, kas aicina domāt, un ir pirmā saskarsme ar dizaina kvalitātēm, kā arī atgādina par prieka un rotaļas nozīmīgumu sadzīvē un radošos procesos. Rotaļlietas, kas mūs pavada visas dzīves garumā.

Izstādē, līdzās rotaļlietu pasaulei, redzami to autoru radītie spilgtākie un zināmākie dizaina priekšmeti, kuri runā paši par sevi. Tā ir iespēja iepazīt slavenu dizaineru – Čārlzs un Reja Īmsi (Charles and Ray Eames), Džordžs Nelsons (George Nelson), Aleksandrs Žirārs (Alexander Girard), Donna Vilsone (Donna Wilson), Ronans un Ervans Buruleki (Ronan and Erwan Bouroullec) – mazāk zināmās radošās šķautnes.

Izstādes koncepciju veidojis Artūrs Martinsons, Xcelsior, savukārt, vizuālo noformējumu – Mārtiņš Ratniks. Izstādes iekārtojums – Gints Mālderis, “Pieci Ezeri”.

Izstāde LNB skatlogos apskatāma līdz 5. novembrim.

Festivāls “Dizains. Nākotne 2011”, ko organizē “Dizaina informācijas centrs” notiek no 1.-31.oktobrim Rīgā, Cēsīs, Valmierā un Ventspilī. Tā programmu veido Latvijas mūsdienu dizaineru darbu ekspozīcijas, ārvalstu dizaina izstādes, lekcijas un radošās darbnīcas, 3. Rīgas starptautiskā jauno dizaineru biennāle.