Pavasara numurā publicēti Kārļa Vērdiņa, Arta Ostupa, Ulda Bērziņa atdzejojumā čehu dzejnieka Jaroslava Seiferta dzejoļi.

Īpaša uzmanība žurnālā pievērsta teātra un kino zinātniecei Valentīnai Freimanei. Plašu interviju ar viņu sagatavojušas Rudīte Kalpiņa un Liāna Langa. Bet Ieva Melngalve intervējusi norvēģu rakstnieku Erlennu Lū, kuram nupat Latvijā iznākusi grāmata.

Politologs Ivars Ījabs uzrakstījis eseju “Piedod, ja nevari” par vienmēr aktuālo piedošanas tēmu sabiedrībā un politikā.

Anda Baklāne un Kārlis Vērdiņš veidojuši pārskatus par prozu un dzeju 2011. gadā.

Žurnālā publicētas 11 recenzijas par jaunākajām oriģinālajām un tulkotajām grāmatām, kā arī mūsdienu latviešu dramaturģiju.

Plaša ir arī aktualitāšu nodaļa, kas kodolīgi aplūko daiļliteratūras, vēstures un zinātniskās grāmatas.

Latvijas Literatūras centra direktors Jānis Oga pēc literātu tikšanās šā gada 14. februārī ar Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisiju un kultūras ministri apkopojis tikšanās laikā fiksētos viedokļus un faktus, kas uzskatāmi raksturo valsts finansējumu nacionālajai rakstniecībai.

Žurnālu “Latvju Teksti” var iegādāties lielākajās grāmatnīcās, preses kioskos, veikalā-kafejnīcā “Upe” Vaļņu ielā 26, galerijā “Istaba” K.Barona ielā 31a (cena Ls 1,50), kā arī abonēt Latvijas Pastā (www.pasts.lv), abonēšanas centrā “Diena” (www.acd.lv) un Latvijas Literatūras centra mājaslapā (www.literature.lv).