Šogad Somijas komiksiem 100. dzimšanas diena. Par godu Somijas komiksu spēcīgajai tradīcijai, kā arī dzīvīgajai scēnai šobrīd, kuš! iepazīstina lasītājus Latvijā ar 19 mākslinieku darbiem.

Līdzās komiksiem un ilustrācijām arī Henrika Dunkera vizuāls stāsts fotogrāfijās no Lapzemes. Lappusēs bez komiksa komiksu eksperta un žurnālista Villes Haninena kodolīgs ievads Somijas komiksu vēsturē un skats uz šobrīd nozīmīgākajiem notikumiem.

Papildus (ku)š! numuram, publicēto darbu oriģināli skatāmi arī izstādē “Midnight Sun” Helsinkos, Helsinku komiksu festivāla ietvaros.

Numura mākslinieki: Aino Sutinen, Amanda Vähämäki, Anna Sailamaa, Evan Androutsopoulos, Henrik Duncker, Jaakko Pallasvuo, Jari Vaara, Jarno Latva-Nikkola, Jyrki Heikkinen, Karri Laitinen, Katja Tukiainen, Katri Sipiläinen, Kuningas Lü.Q., Mari Ahokoivu, Marko Turunen, Mikko Luostarinen, Mikko Väyrynen, Roope Eronen un Tommi Musturi.

Vāka autori: Amanda Vähämäki un Roope Eronen.

(ku)š! “Pusnakts saule” izdots ar Somijas Literatūras informācijas centra FILI, Somijas Institūta Igaunijā, Somijas Vēstniecības Latvijā, Somijas Komiksu centra Helsinkos un HungryLab atbalstu.

kuš! izdevumi pieejami galerijā “Istaba”, veikalos “Randoms”, “Lukabuka”, “Muhamors”, “Miit”, Jāņa Rozes grāmatnīcās un ¼ Satori telpā.

Papildu informācija:

Dāvids Šilters

Tālr.: 26686675

komikss@gmail.com

www.kushkomikss.blogspot.com