2019. gada 24. maijā plkst. 12.00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Humanitāro un sociālo zinātņu lasītavā (2. stāvā) notiks seminārs par atvērtās tematikas programmu iespējām, programmu “Eiropa pilsoņiem” un LNB resursiem.

Lai piedalītos seminārā, aicinām reģistrēties līdz 22. maija plkst. 17.00. Ieeja bez maksas.


Informatīvais seminārs, kas šoreiz būs par atvērtās tematikas programmām: Marijas Sklodovskas-Kirī vārdā nosaukto programmu, Eiropas Pētniecības padomes grantiem un LNB resursiem pētniekiem. Papildus tiks stāstīts par Eiropas Savienības programmas “Eiropa pilsoņiem” iespējām zinātniekiem.


Pasākumā aicināti piedalīties potenciālie programmu dalībnieki gan no akadēmiskās, gan uzņēmējdarbības vides, kā arī ikviens, kurš interesējas par pētniecību un bibliotēkās pieejamajiem resursiem.


Par programmas “Apvārsnis 2020” brīvpieejas programmām: par Marijas Sklodovskas-Kirī vārdā nosaukto programmu un Eiropas Pētniecības padomes grantiem stāstīs Ieva Siliņa, Valsts izglītības attīstības aģentūras Nacionālā kontaktpunkta pārstāve. Par “PostDoc Latvia” programmas finansējuma iespējām stāstīs Līga Mirlina no Valsts izglītības attīstības aģentūras, bet par programmu “Eiropa pilsoņiem” − Agnese Rubene, Latvijas Republikas Kultūras ministrijas ES kultūras kontaktpunkta konsultante.


Semināra noslēgumā būs iespējas uzdot jautājumus un pieteikties individuālām bezmaksas konsultācijām.