Par LU Bibliotēkas lietotājiem var kļūt arī skolēni. LU Bibliotēkā pieejamie resursi palīdzēs sagatavoties skolu eksāmeniem, sniegs iespēju jau iepriekš padziļināti iepazīties ar interesējošās studiju programmas saturu.

Skolēniem ir iespējams izmantot LU Bibliotēkas centrālo bibliotēku un 11 nozaru bibliotēkas, kas atrodas LU fakultāšu ēkās. Lai kļūtu par LU Bibliotēkas lietotāju, skolēni var reģistrēties LU Bibliotēkas centrālajā bibliotēkā vai arī jebkurā nozaru bibliotēkā, līdzi ņemot personu apliecinošu dokumentu – pasi vai skolēna apliecību. Skolēni uz vietas lasītavā var izmantot visus LU Bibliotēkas resursus, bibliotēkā var lasīt grāmatas un žurnālus, izmantot datubāzes – lasīt e-žurnālus un e-grāmatas, bez maksas pieejami datori, internets un skenēšana, var izmantot arī maksas pakalpojumus – kopēšanu, drukāšanu un iesiešanu.

Informācijas dienu laikā LU Bibliotēka piedāvā plašu pasākumu programmu LU centrālajā un nozaru bibliotēkās. LU Bibliotēkas centrālā bibliotēka, Kalpaka bulv.4, aicina vecāko klašu skolēnus pieteikties ekskursijām bibliotēkā jau no 14.marta līdz 18.martam, kā arī Informācijas dienu laikā no 21.marta līdz 25.martam. Informācijas dienu plāns LU Bibliotēkā pieejams http://www.lu.lv/zinas/t/5765/.

Visi topošie studenti un citi interesenti ir gaidīti LU bibliotēkā – ne tikai Informācijas dienu laikā, bet ikkatru reizi, kad nepieciešama informācija zinātniskajam darbam vai vienkārši izklaidei.

Ja jums rodas kādi jautājumi par LU Bibliotēkas izmantošanu, sazinieties pa e-pastu: info-bibl@lu.lv, skype: LU Bibliotēkas konsultants, pa telefonu: 67034432.

Gaidām Jūs LU Bibliotēkā!