Darba jubileju Latvijas Universitātē, kurā viņa pasniedz kopš tās absolvēšanas, Inese Vaidere atzīmēja, izdodot šo grāmatu. Tajā atrodama pieredze un materiāli, kas apkopoti, strādājot Latvijas Universitātē un pasniedzot studentiem ārvalstu ekonomiku un starptautiskās valūtas attiecības.

 

“Apzinoties pasaules ekonomikas procesu nozīmīgumu mūsu dzīvē un to, ka zināšanas par šo tēmu bieži vien ir nepietiekamas, nolēmu izdot šo grāmatu. Tā atvieglos dzīvi latviešu studentiem, apgūstot attiecīgos mācību priekšmetus, kā arī iepazīstinās plašāku auditoriju ar starptautiskajām finansēm un to, kā starptautiskās finanšu institūcijas ietekmē ekonomikas attīstības procesus,” norāda Prof. I. Vaidere. Viņa arī uzsver, ka šī ir vienīgā šāda veida grāmata latviešu valodā, jo līdz šim mācību literatūra par starptautiskajām finansēm ir bijusi pieejama tikai svešvalodās.

 

“Zinu, ka daudziem grāmatas iegāde var būt dārgs prieks, tāpēc nolēmu tās izdošanu finansēt par saviem līdzekļiem, nedodot to pārdošanā. Tas, ka interesenti varēs izmantot grāmatu bez maksas, būs arī man pašai dāvana darba jubilejā,” pasmaida autore.

 

Grāmata tiks dāvināta arī Latvijas publiskajām bibliotēkām ikgadējos Latvijas Lauku bibliotēku atbalsta biedrības organizētajos “Grāmatu svētkos”, un ar Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bibliotēku attīstības centra starpniecību tā tiks nodota reģionu galvenajām un lielākajām pašvaldību publiskajām bibliotēkām. Citi interesenti, kur vēlas iegūtu šo grāmatu savā īpašumā, tiek aicināti sazināties, rakstot uz e-pastu – inese.vaidere-office@europarl.europa.eu.