Ēkas 10. stāvā atrodas tehniskais stāvs, savukārt 11. un 12. stāvs ir pasākumu telpas nelieliem semināriem, izstādēm, grāmatu atvēršanas svētkiem, taču ikdienā šī vieta būs lasītājiem brīvi pieejams skatu laukums, uz kuru paveras skats uz Vecrīgu un Pārdaugavu.

Nacionālās Būvkompānijus apvienības būvdarbu vadītājs Valdis Koks skaidro, ka ēkas spices, kuras augstums sasniedzis 68.3 m augstumu, ieskaujošais stikls tiek veidots no stikla paketēm, kas sastāv no ārējā un iekšējā stikla. Ārējais ir rūdīts stikls ar speciālu pārklājumu, kas nodrošina dabīgā apgaismojuma iekļūšanu telpā. Tas karstā laikā aiztur svelmes iekļūšanu telpās, bet aukstā laikā siltumam neļauj izkļūt no ēkas. Uz stikla iekšējās virsmas uzklāts speciāls pārklājums jeb sietspiede (20% aplīšu formā), kas aiztur tiešo saules staru iekļūšanu iekštelpā. Savukārt iekšējais stikls ir laminēts, t.i. ar speciālu drošības plēvi salīmēti kopā divi stikli, kas iepriekš termiski stiprināti ar īpašu termiskas apstrādes metodi vēl augstāka drošības līmeņa iegūšanai.

Kā ziņots iepriekš, šobrīd tiek veikti jumta 1. hidroizolācijas kārta uzklāšanas darbi, jumta tekņu izbūvēšana, kā arī turpinās darbi pie ēkas inženiertīklu izbūves darbiem.

Ēkas fasādes un jumta pirmās hidroizolācijas darbi LNB ēkai tiks pabeigti šī gada rudenī, lai varētu uzsākt iekšējos apdares darbus.

Šobrīd būvlaukumā tiek nodarbināti vidēji 260 strādnieki.

Latvijas Nacionālās bibliotēkas būvdarbus veic “Nacionālā Būvkompāniju apvienība”, ko veido trīs lielākie Latvijas būvuzņēmēji – SIA “Re&Re”, AS “RBSSKALS” un SIA “Skonto Būve”. Saskaņā ar līgumu, ko valsts ar būvuzņēmējiem parakstīja 2008. gada 15.maijā, bibliotēkas būvniecība izmaksās 114,6 miljonus latu. Latvijas Nacionālās bibliotēkas būvdarbiem ikviens interesents var sekot tiešraidē – www.nba.lv www.gaisma.lv un www.gaismaspils.lv.