Bibliotēku nozares “karstais kartupelis” – prasības bibliotekāro darbinieku izglītībai un profesionālajām kompetencēm – vēl arvien ir aktuāls. Nosakot prasības bibliotēku nozarē nodarbinātajiem, jādomā par to, kā nodrošināt šo prasību izpildi, un kādu atbalsta sistēmu profesionālajā izglītībā var izveidot.

 

Gan neformālās profesionālās pilnveides, gan formālās profesionālās tālākizglītības programmu piedāvājums ir viens no atbalsta veidiem. Šogad aizvadītajās Latvijas publisko bibliotēku apaļā galda diskusijās atklājās reģionu galveno bibliotēku vēlme pašiem piedalīties šādu programmu izstrādē un īstenošanā. Uzsākot šo darbu reģionos, nepieciešams iepazīties un izprast vispārējās tendences valsts profesionālajā izglītībā, zināt un ievērot visus normatīvos aktus, kas regulē un reglamentē izglītojošo darbību un tās kvalitāti, apzināt un sagatavot bibliotēku speciālistus kā pedagogus, kā arī jāveic vēl daudz citu priekšdarbu.

 

Konferences rīkotāji – LNB Kompetenču attīstības centrs un Latvijas Bibliotekāru izglītības apvienība – aicina izmantot iespēju uzzināt vairāk par bibliotēku nozares profesionālās izglītības jautājumiem, aktualitātēm un īstenošanas kārtību.

  • LNB Kompetenču attīstības centra speciālisti dāsni dalīsies ar savu pieredzi.
  • No valsts atbildīgo institūciju pārstāvjiem (pirmavotiem) varēs uzzināt profesionālās izglītības organizācijas un īstenošanas nosacījumus, un iespējas. Piedalīsies Valsts izglītības satura centra, Izglītības kvalitātes valsts dienesta un Drukas un mediju tehnoloģiju nozares ekspertu padomes pārstāvji.
  • Paneļdiskusijas laikā būs iespēja ekspertiem uzdot jautājumus, kas radušies dienas laikā vai ir aktuāli tieši jums.

 

Apmeklēt konferenci laipni aicināti bibliotēku direktori un metodiķi, bibliotēku speciālisti, kuri ir vai būs iesaistīti izglītības programmu izstrādē un īstenošanā; bibliotēku speciālisti – potenciālie kursu, nodarbību, prakšu, radošo darbnīcu vadītāji.

 

Skatīt konferences programmu.

 

Pieteikšanās norit elektroniski līdz š.g. 15. aprīlim, (lūgums to veikt savlaicīgi).

 

Dalības maksa: 12.00 EUR. Pēc pieteikuma saņemšanas tiks sagatavots un izsūtīts rēķins. Rēķins jāsamaksā līdz 25. aprīlim.

 

Individuālajiem maksātājiem nauda jāieskaita LBIA kontā ar norādi “Dalība konferencē”.

Latvijas Bibliotekāru izglītības apvienība

Reģ. Nr.: 40008168125

Juridiskā adrese: Tērbatas iela 75, Rīga, LV-1001

Banka: Swedbank

SWIFT kods: HABALV22

Konta Nr. LV27HABA0551034076795

 

 

Kontaktinformācija:

Dženija Dzirkale-Maļavkina

Latvijas Nacionālās bibliotēkas

Kompetenču attīstības centra vadītāja

Tālr.: 67716054, e-pasts: dzenija.dzirkale@lnb.lv