Grāmatu maiņas idejas realizētājs visu šo laiku ir Valmieras Pārgaujas ģimnāzijas 12. klases skolnieks Ričards Edijs Štibe. Ričards ir ieinteresēts piedalīties apmaiņas aktivitātēs, sarunās par literatūru un aktualitātēs kultūras jomā.

 

Ričards stāsta:“Vasara rit pilnā sparā, līdz ar to arī grāmatu maiņas punkts atsāk savu darbību. Princips par apmaiņu saglabājas – atnesot savas grāmatas ar saturiski joprojām aktuālām un vērtīgām atziņām, saņemsiet tikpat daudz no maiņas punktā esošajām. Piedāvāti apmaiņai tiks vairāk nekā 100 daiļdarbi.

 

Šogad grāmatu maiņas punkts ir mainījis savu atrašanās vietu – visi interesenti 18. jūnijā, 16. jūlijā un 13. augustā no plkst. 10:00 – 14:00 ir laipni gaidīti terasē pie koncertzāles “Valmiera”.

 

Valmieras paviljonam jau vēsturiski ir bijusi liela saistība ar bibliotēku – 1913. gadā tika ierīkota bezalkoholiskā bufete un grāmatu galds, zināmu laika periodu telpas kalpojušas par Tautas bibliotēkas mājvietu.”

 

Grāmatu lasītāji, savu bibliotēku veidotāji, kolekcionāri, koncertzāle “Valmiera” piedāvā jums skaistu, romantisku vietu, kur satikties.