Ogres Centrālā bibliotēka 17.decembrī plkst. 17.00 aicina uz Natālijas Ketneres grāmatas “Pilsēta Ogre. Cilvēki. Likteņi. Laikmeti” atvēršanas svētkiem.

 

N.Ketneres sastādītais izdevums “Pilsēta Ogre. Cilvēki. Likteņi. Laikmeti” iznāca šī gada sākumā un sākotnēji tika izdots krievu valodā. Tā autore ir krievu valodā iznākošā laikraksta “Nedēļa Ogrē” redaktore. Grāmatas pamatā ir avīzes publikācijas par Ogres vēsturi un cilvēkiem, aptverot aptuveni 100 gadu ilgu laika posmu.

 

Grāmatā publicēti maz zināmi fakti par pilsētas vēsturi. Autore ļauj iepazīt Ogri caur pilsētas kādreizējo vadītāju likteņiem. Izdevumā iekļautas intervijas ar policijas ģenerāli Aloizu Blonski un bijušo padomju laika sociālo lietu ministri Zinaīdu Resni.

 

Izdevuma lappuses atklāj arī tādus faktus, kā piemēram, kur Ogrē kādreiz atradies slepens militārs objekts ar šifrētu nosaukumu “Atpūtas nams”, kāda ir aktiera Gunāra Cilinska saistība ar Ogri, kāpēc režisors Aloizs Brenčs vienu no filmas “Ilgais ceļš kāpās” epizodēm izvēlējies filmēt Ogres Centra aptiekā, kāpēc aktieri Ģirtu Jakovļevu “izmeta” no helikoptera tieši virs Ogres estrādes un vēl daudz ko citu plašākai sabiedrības daļai nezināmu.

 

Drīz pēc grāmatas iznākšanas lasītāji pauda vēlmi iepazīties ar interesantajiem Ogres vēstures faktiem arī latviešu valodā. Šāda iespēja radās piesakoties Ogres novada pašvaldības projektu konkursam “R.A.D.I. – Ogres novadam”.

Jaunajā izdevumā iespējams vairāk uzzināt par Kūrmājas vēsturi un tās saistību ar studentu korporāciju “Fraternitas Arctica”. Grāmatas lappusēs iespējams satikt ne tikai bijušos Ogres pilsētas mērus, bet arī kādreizējo Ogres dzelzceļa stacijas dežurantu Pēteri Pupiņu, jaunāko Ogres Brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedru Antonu Zaikovski, kurš iestājās biedrībā septiņu gadu vecumā un kuram bija uzšūta speciāla forma, kā arī uzzināt daudz citus interesantus faktus.

 

Grāmatas atvēršanas svētkos ikvienam būs iespēja piedalīties viktorīnā par Ogres vēsturi, erudītākie balvā saņems jauno izdevumu. Pasākuma dalībniekiem arī būs iespēja iegādāties Natālijas Ketneres grāmatu “Pilsēta Ogre. Cilvēki. Likteņi. Laikmeti”.

 

Tiekamies bibliotēkā!