2015. gada 4. martā plkst. 17.00 “Lauku Avīzes” kafejnīcā (Rīgā, Dzirnavu ielā 21) notiks grāmatas “Mūsu karoga stāsti 1940-1991” atvēršanas svētki.

Izdevniecība “Lauku Avīze” laidusi klajā grāmatu “Mūsu karoga stāsti 1940-1991”. Atmiņu stāsti, dokumenti, arhīva materiāli – patiesi notikumi, kuros, riskējot ar savu brīvību un pat dzīvību, patriotiski noskaņoti cilvēki nebrīves gados ļāvuši plīvot Latvijas sarkanbaltsarkanajam karogam.

Grāmata stāsta par cilvēkiem un viņu likteņiem. Kāpēc tas darīts? Kas piedzīvots pēc tam? Grāmatas priekšvārdu rakstījis vēsturnieks Tālis Pumpuriņš, ievadvārdus teikusi dzejniece un publiciste Anda Līce, grāmatas materiālu vākusi un cilvēkus uzklausījusi arī grāmatas sastādītāja Anta Bergmane.

“Kā bija iespējams, ka padomju vajāšanu gados gandrīz nepieejamos torņos un augstos kokos ik pa laikam uzziedēja sarkanbaltsarkanie karogi un ka no tiem tik ļoti baidījās okupācijas vara? Ko šodien dara karogu vilcēji, kas ar viņiem notika pēc tam, un vai tiešām visus notvēra un sodīja? Daudzi jau ir zem zemes, kādi salīkuši zem esības smaguma. “Jā, tā bija mūsu jaunība!” viņi saka. Lai neizbalotu to brīžu spožums, jāsargās banalizēt tā laika brīvības alku augstākos punktus, kas savu vērtību nav zaudējuši arī šodien. Par laimi, mums ir vērtības, kas nenoveco: himna, valsts karogs un tautas gars, kas nebeidz dzīt jaunas atvases,” tā grāmatas literārā konsultante Anda Līce.

Izdevniecības “Lauku Avīze” direktore Evija Veide: “Anta Bergmane, veidojot šo grāmatu, ir aizpildījusi balto lappusi Latvijas karoga mūžā. Grāmatā savijas tik dažādi stāsti par cilvēkiem un notikumiem, kas neļāva mūsu valsts simbolam zust no paaudžu atmiņas. Katra karoga parādīšanās – uzzibsnījums un apliecinājums – sapnis par brīvu Latviju ir bijis vienmēr dzīvs.”

Papildu informācija:
Linda Rumka
AS “Lauku Avīze” mārketinga vadītāja
Tālr.: 7096626
E-pasts: linda.rumka@la.lv