2018. gada 28. martā plkst. 18.00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Klusuma un meditācijas istabā (Mūkusalas ielā 3, 4. stāvā) notiks gongu meditācija. Vada “Via Integralis” kontemplācijas skolotājs Raivo Sabulis.

 

Gonga skaņa dziedina ķermeni, prātu un dvēseli. Tā sniedz piesātinātu un dziļu relaksāciju, kas rada atvieglojuma sajūtu, atbrīvojot cilvēku no spriedzes, ļaujot atkal brīvi plūst dzīvības enerģijai. Pakāpeniski pieaugošie gonga skaņu viļņi caurvij un piepilda mūsu organismu un apkārtējo telpu ar kāpjošu un atkal krītošu toņu un virstoņu pēctecību. Tie palīdz izkausēt ego radīto personīgās identitātes sajūtu – brīžiem pārvēršot to asarās vai bailēs; atvieglojumā vai priekā; skumjās, bēdās vai dusmās, bet neizbēgami novedot pie atvērtas sirds un mīlestības piepildītas esības. Gongs ir visa klusuma kopsavilkums un esības spogulis.


Gongu meditācijas sesijas laikā katram no klātesošajiem būs iespēja piedzīvot satikšanos ar savu patieso būtību. Tas ir tāds ķermeņa, prāta un dvēseles stāvoklis, kad cilvēks ir pilnībā apņemts ar šo vienreizējo, miljoniem skaņas virstoņu piepildīto pieredzi. Tas ir brīdis, kad vienkārši būt – nepiesaistītam nevienai idejai, domai vai vērtējumam. Tu esi plūstoša upe vai debesīs augstu lidojošs vanags, vai mākonis, vai iedvesmas un radošuma avots. Tu vienkārši esi! Gongu meditācija aicina mūs atlaist, nevis kontrolēt.


Raivo Sabulis pēc izglītības ir ekonomisko zinātņu doktors (Dr.oec.) un uzņēmējs, kas  ikdienā nodarbojas ar finanšu investīciju projektu attīstīšanu. Bet viņa patiesā būtība visa mūža garumā ir bijusi saistīta ar mūziku, skaņu, dzeju un meditāciju. Raivo ir haiku dzejnieks un vairāku haiku dzejas krājumu līdzautors, kā arī haiku dao garīgās izglītības skolas aizsācējs Latvijā. Diplomēts “Lassalle Kontemplationsschule Via integralis” (Šveice) meditācijas skolotājs un Za-zen praktizētājs jau vairāk nekā 10 gadus. Gongu meditāciju un terapiju apguvis pie pazīstamajiem gongu lielmeistariem Tom Soltron un Don Contreaux.


Klusuma un meditācijas istaba LNB darba laikā ir pieejama ikvienam bibliotēkas apmeklētajam, un tajā regulāri tiek rīkoti izglītojoši sarunu cikli, ko papildina ar meditāciju saistīti tematiskie pasākumi. Vienlaikus šeit pieejama literatūra par meditāciju.
 

 
Informāciju sagatavoja:

Augusts Zilberts

Sabiedrisko attiecību vadītājs

Latvijas Nacionālā bibliotēka

E-pasts: augusts.zilberts@lnb.lv

Tālr.: 67716235