07.12.2015 “”Garā pupa” debesīs kāpj” 

 

Biblioteka ir vieta, kur dzīvo grāmatas. Kad tām kļūst garlaicīgi, grāmatas norāpjas no plaukta un lūdz, lai tās pašķirsta un izlasa. Dzejnieces Ineses Zanderes dzejoļu grāmatas plauktos ilgi negarlaikojas, tās vienmēr atrodas pie lasītājiem, jo tajās dzīvo vienkārši, sirsnīgi un jautri dzejoļi.

 
Biedrība “Ascendum” sadarbībā ar Latvijas Bērnu un jaunatnes literatūras padomi atvēra 2015.gada dzejas gadagrāmatu bērniem “Garā pupa”. Šajā grāmatā ir publicēti arī Dobeles novada bērnu dzejoļi. Šis ir īpašs notikums, tāpēc Dobeles novada Centrālajā bibliotēkā notika pasākums “”Garā pupa”kāpj debesīs”. Pasākumā piedalījās Dobeles sākumskolas 4.klase, Mežinieku pamatskolas 5.klase, Dobeles 1.vidusskolas 5.klase, Dobeles Valsts ģimnāzijas jaunie dzejnieki un skolotāji. Jaunie dzejnieki saņēma dāvanās grāmatu “Garā pupa 2015”.


“Šī grāmata ir vesela dzejas pasaule, ceļojums gan vēsturē, gan mūsdienās, un pat nākotnē, kad par dzejnieku varbūt kļūs kāds no tiem bērniem un pusaudžiem, kuri ne tikai lasa, bet paši meklē īstos vārdus savām domām. Gadagrāmatas veidošanā ar jauniem darbiem piedalījušies 25 latviešu dzejnieki. Te mēs visi esam kopā, lai turpinātu augt,” saka krājuma veidotāja dzejniece Inese Zandere.