Sabiedrību šokēt mīlošā un bezkaunīgā F. Beigbedera dzēlīgā satīra atstāta pagātnei, “Franču romāns” ir pilnīgi cits Beigbeders. Bez uzkrītošas erotikas, maigāks, jūtīgāks, sociāli norūpējies. Mazāk egoistisks, vairāk nacionāls. Negaidiet šoreiz skandālu, grāmatā tā nav! Un tieši tas arī ir skandalozi! Grāmatā “Franču romāns” F. Beigbeders sevī meklē zudušo laiku, bet atrod ģimeni, morālo satvaru, kas liek no egoista kļūt par francūzi. 

2010. gada februārī Frederiks Beigbeders viesojās Rīgā. Viņa cienītājiem un apbrīnotājiem bija iespēja tikties ar šokējoši atklāto franču rakstnieku Grāmatu izstādē Ķīpsalā un būt klāt viņa rokas nospieduma atliešanas brīdī. Tagad slavenā rakstnieka rokas atlējums apskatāms Zvaigznes grāmatnīcā Rīgā, K. Valdemāra ielā 6. F. Beigbeders ir pirmais ārzemju rakstnieks, kura rokas atlējums iekļauts Slavenu autoru zvaigznājā.

Slavenu autoru zvaigznāja mērķis ir godināt un iemūžināt Latvijā un pasaulē ievērojamus grāmatu autorus un māksliniekus. Apgāds Zvaigzne ABC Slavenu autoru zvaigznāju atklāja 2010. gada septembrī ar Margaritas Stārastes rokas atlējumu. Zvaigznāju rotā arī dzejnieka Imanta Ziedoņa rokas atlējums (uzstādīts 2011. gada 3. maijā).

Slavenu autoru zvaigznājs ir nozīmīgs ieguldījums ne tikai Latvijas, bet arī visas pasaules kultūrvēsturiskā mantojuma popularizēšanā. Plaukstas atlējumus veido mākslinieks Aivars Vīlipsōns.