“Airisas Mērdokas proza … ir intelektuāli piesātināta (autore pēc izglītības ir filozofe, sākotnēji aizrāvusies ar eksistenciālismu, pēcāk arī ar freidismu, lingvistisko filosofiju, neoplatonismu — un visas šīs intereses atstājušas labi samanāmas pēdas viņas romānos; viņa ir bijusi pasniedzēja Oksfordas universitātē un sarakstījusi vairākus prātnieciskus apcerējumus), taču vienlaikus — ar efektīgiem sižeta mežģījumiem, psiholoģiskām mīklām, emocijām, kas brāžas taisnā ceļā no zemapziņas, un tamlīdzīgām lasītājam patīkamām padarīšanām. Un, kas arī nav mazsvarīgi, gandrīz katrā romānā viņa noteikti ievij vienu vai divus līķus” – tāds ir Gunta Bereļa viedoklis.

Jaunais cikls turpina aizvadītā gada lasīšanas cikla “Gandrīz ideāla grāmata” tradīcijas – literārās pēcpusdienas notiks katra mēneša pēdējā otrdienā plkst. 16.00. Uzmanības lokā būs tādas rakstnieces kā Fransuāza Sagāna, Anna Gavalda, Dafne di Morjē, Kolīna Makkalova, Virdžīnija Vulfa, Zuzanna Kubelka, Ursula Krēbere Le Gvina un citas autores.
 
“Atšķirībā no pagājušā gada uzmanības centrā būs spilgtākās 20. gadsimta rakstnieces sievietes un viņu darbi. Stāstīsim par rakstnieču personīgo dzīvi, izglītību un daiļradi. Tā kā šogad vairs neaprobežosimies ar vienu – „gandrīz ideālu” darbu, saruna raisīsies par rakstnieces devumu kopveselumā. Stāstījumu papildinās darbu fragmentu lasījumi, kritiķu vērtējumi, informācija par darbu ekranizācijām vai teātra uzvedumiem un dažādi citi interesanti fakti,” stāsta cikla idejas autore un vadītāja RCB Pieaugušo literatūras nodaļas galvenā bibliotekāre Renāte Krūma.

Kontaktinformācija: 67037124