Digitālās jeb informācijas tehnoloģijas mūsdienās ir kļuvušas par neatņemamu ikdienas sastāvdaļu, nojaucot robežas laikā un telpā. Sabiedrība strādā, mācās, iepērkas un izklaidējas, izmantojot digitālos risinājumus. Digitālo tehnoloģiju neierobežotās iespējas sekmē uzņēmumu starptautiskās konkurētspējas paaugstināšanos, investīciju piesaisti, ekonomisko izaugsmi un jaunu darbavietu rašanos. Digitālās teholoģijas plaši tiek izmantotas arī dažādu darba pienākumu veikšanai, sociālajiem kontaktiem un, protams, izklaidei. Daudzi iedzīvotājiem nepieciešami pakalpojumi pieejami digitāli, tāpēc ikvienam ir svarīgi apgūt un attīstīt zināšanas un prasmes to izmantošanā.

EDIC Ventspils informatīvās telts “Digitālā Eiropa šodien un nākotnē” sadarbības partneris ir Ventspils Digitālais centrs.

EDIC Ventspils informatīvajā teltī apmeklētāji varēs apstāties vairākās pieturās, iepazīstot katras piedāvājumu. Valsts un pašvaldību vienoto klientu apkalpošanas centra (VPVKAC) pieturā varēs iegūt informāciju par centra darbību. Bērnu spēļu pieturā katrs varēs pārbaudīt sevi, izspēlējot bērnu radītās datorspēles. Visu dienu tiks fiksēti dalībnieku rezultāti, lai noteiktu labākos, kuri saņems balvas. Planšetdatoru pieturā varēs izmēģināt bērnu fotoapstrādes un animāciju programmas. Drukas darbnīcas pieturā uz lielā Roland printera tiek drukātas uzlīmes, ko dalīs apmeklētājiem. Digitālās mājturības pieturā būs apskatāmi dažādi bērnu darbi un mazais kartona griezējs. Bibliotēkas pieturā varēs vērot 3D printeri darbībā un planšetdatoros izspēlēt EDIC Ventspils veidoto spēli. Savukārt foto pieturā, izmantojot dažādus aksesuārus – parūkas, brilles, ūsas utml., varēs nofotogrāfēties. Blakus fotostūrītim būs informācijas dēlis un instrukcija, ka jānobildējas, jāieliek bilde twitter, pievienojot mirkļabirku.

Europe Direct informācijas centra Ventspils darbību finansiāli atbalsta Eiropas Komisija. Centrs atrodas Ventspils Galvenajā bibliotēkā Akmeņu ielā 2, II stāvā. Apmeklētājiem atvērts darbadienās no 11.00-19.00, sestdienās no 10.00-16.00. Informāciju var saņemt uz vietas, pa tālruni vai faksu 63627362, vai e-pastā edic@ventspils.lv. Centra apmeklētāji bez maksas var izmantot datoru ar interneta pieeju, biroja tehniku, kā arī piedalīties centra organizētajos publiskajos pasākumos.