Plkst. 13.00 Europe Direct informācijas centrā, kas atrodas Ventspils Galvenās bibliotēkas II stāvā, Latvijas Zinātņu akadēmijas Terminoloģijas komisijas priekšsēdētājs, Dr. philol., VeA profesors, VeA Lietišķās valodniecības centra direktors Juris Baldunčiks aicina uz sarunu par vārdnīcām. J.Baldunčiks ir vairāku vārdnīcu sastādītājs, pētījuma par vārdnīcu izstrādi Latvijā laika posmā no 1991.-2010.gadam autors. Turpat, EDIC telpās, apskatāma literatūras izstāde “Valoda. Vārds. Vārdnīca”- dažādas vārdnīcas no Ventspils bibliotēkas krājuma.

Plkst. 14.30 Ventspils Augstskolā Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā valodu speciālists Uldis Priede iepazīstinās ar lielākā tulkošanas dienesta Eiropas Savienības (ES) iestādēs un arī pasaulē-  Eiropas Komisijas Tulkošanas ģenerāldirektorāta darbību, kā arī ar tulkojumu apjomu un mērķa valodām ES, ar tehniskajiem palīglīdzekļiem, ko izmanto ES tulkotāji, informēs par iespējām speciālistiem atrast darbu tulkošanas dienestos un ES institūcijās. Stāstījumu papildinās piemēri no personīgās pieredzes, kas gūta strādājot ES iestādes. Noslēgumā klausītāji varēs saņemt atbildes uz jautājumiem.

Katru gadu 26. septembrī Eiropas Savienības dalībvalstīs atzīmē  Eiropas Valodu dienu, kad īpaša uzmanība tiek pievērsta Eiropas valodām, valodu daudzveidībai un to apguvei visa mūža garumā. Latvijā šo dienu atzīmē desmito reizi.

Ieeja uz pasākumiem bez maksas. Aicinām visus interesentus!

Europe Direct informācijas centra Ventspils darbību finansiāli atbalsta Eiropas Komisija.