2014. gada 26. septembrī plkst. 18.00 Kalnciema kvartālā (Rīgā, Kalnciema ielā 35) notiks  mākslas albuma “Aleksejs Naumovs — Iespaidu kolekcija” atvēršanas svētki. 

“Ikviena dzīve ir iespaidu kolekcija — krāsaina, spilgta, kontrastaina un pārsteidzoša. Atšķirība tikai tā, ka mākslinieks par savu dzīvi atstāj vispatiesākos lieciniekus — tie nemelo, tos nevar atklāt fragmentos, tos nav pieņemts ieslēgt seifos vai iznīcināt — tie ir mākslas darbi, skaistākie laikmeta liecinieki. Tie kā neaizsargāti bērni dodas pasaulē un stāsta visiem par laiku, kurā dzimuši…” (A. Avotiņa)

Gleznotājs Aleksejs Naumovs ir izcils ainavists un ievērojamākais plenērists mūsdienu Latvijas mākslā. Latvijas Mākslas akadēmijas rektora, profesora Alekseja Naumova mākslas darbu izlases kolekcijai veltītā grāmata “Aleksejs Naumovs — Iespaidu kolekcija”, kuras sastādītāja ir mākslas zinātniece Austra Avotiņa, ir retrospektīvs gandrīz piecdesmit darba gadu pārskats, kas papildināts ar plašu biogrāfisko un fotogrāfiju daļu. Katras daļas — sarunu un reproducēto darbu — vienojošais elements ir kāda attiecīgajos darbos dominējošā krāsa, motīvs vai attiecības. Teksta veidošanā izmantotas 2012. un 2013. gadā tapušas intervijas ar Alekseju Naumovu un viņa kolēģiem un draugiem — Kristapu Zariņu, Ilzi Avotiņu, Andri Teikmani, Imantu Vecozolu, Normundu Brasliņu —, un dzīvesbiedri Anitu Paegli.

Pasākuma programmā: uzrunas no apgāda “Jumava” vadības un mākslas abuma “Aleksejs Naumovs — Iespaidu kolekcija” veidotājiem — teksta un koncepcijas autores Austras Avotiņas, mākslinieka Alekseja Naumova, tulkotājiem Kārļa Streipa un Ilzes Kreišmanes, dizaina autora Aivara Sprūdža, datorgrafiķiem Raula Liepiņa un Kaspara Podskočija.

Uz tikšanos š. g. 26. septembrī Kalnciema kvartālā!

Papildu informācija:
Ginta Augule
(+371) 67288104; (+371) 28622680
reklama@jumava.lv
www.jumava.lv
Apgāda “Jumava”
Reklāmas un sabiedrisko attiecību speciāliste

Līva Raita
(+371) 20016419
liva.raita@lma.lv
www.lma.lv
Latvijas Mākslas akadēmijas
Komunikācijas un sabiedrisko attiecību speciāliste