Pasākumu gaitā Ludzas novada pašvaldības Attīstības un nekustamā īpašuma nodaļas vadītāja  Ilona Igovena iepazīstināja skolniekus ar tiem projektiem, kuri jau ir īstenoti Ludzas pilsētā un novadā pateicoties Eiropas savienības programmu atbalstam. Tāpat viņa pastāstīja arī par projektu izstrādāšanas, iesniegšanas un uzraudzības procedūrām. Šī informācija pamudināja bērnus aizdomāties par to, cik lielas pūles un arī finanses ir ieguldītas mūsu mīļās, senās pilsētas infrastruktūras uzlabošanā.

Jaunieši izrādīja interesi par pilsētā notiekošjām pārmaiņām kā arī izteica savus priekšlikumus par  tiem darbiem, kuri viņu skatījumā ir jāpaveic.  Atsauksmēs par pasākumu Ludzas 2.vidusskolas skolēni atzīmēja, ka viņi saprata cik darbietilpīgs ir projektu izstrādes un realizācijas darbs un cik saudzīgi ir jāattiecas pret pārmaiņām, kuras ir paveiktas pilsētā.

EUROPE DIRECT informācijas centra Austrumlatgalē vadītāja Inta Rimšāne un vadītājas asistente Madara Ļaksa iepazīstināja jauniešus ar videoklipu konkursa noteikumiem, kā arī  pastāstīja par tām iespējām, kuras var  izmantot gan skolnieki, gan studējošā jaunatne iesaistoties dažādās ES piedāvātajās aktivitātēs.

Ludzas bibliotēkas darbiniece, EUROPE DIRECT koordinatore Ludzas reģionā Irēna Andžāne iepazīstināja ar interneta vietnēm, kurās var meklēt informāciju par dažādiem Eiropas Savienības  darbības aspektiem, kā arī ar informācijas meklēšanas iespējām Ludzas un Latvijas Nacionālās bibliotēku elektroniskajos katalogos.

Skolēnu atsauksmes par pasākumiem bija visai pozitīvas: “Man patika pasākums, viss bija kārtīgi pārdomāts. Pasākums bija ar jēgu”, “Pasākums patika, jo lika aizdomāties par reālām iespējām, piemēram, kā iegūt praktiku ārzemēs. Daudz ko uzzināju, likās, ka tas nav iespējams, bet īstenībā tas ir reāli”, “No pasākuma es ieguvu zināšanas par projektiem un par to, ka arī es varu piedalīties kādā nošiem projektiem” utt.

Pēc pasākuma mēs, tā organizētāji, jutām lielu gandarījumu par pasākumu norisi, atmosfēru un pats galvenais – par neviltoti ieinteresēto publiku. Ir patīkami apzināties, ka ieguldītais darbs nav veltīgs, ka viss teiktais ir sasniedzis dzirdīgās bērnu ausis un tiks izmantots lietderīgi.