Kā partneri konkursa organizēšanā piedalījās Ludzas pilsētas ģimnāzijas un Ludzas 2. vidusskolas skolēni. Konkursa dalībniekiem bija jāiesniedz atbildes uz trīsdesmit jautājumiem par  ES vēsturi, ģeogrāfiju, mākslu un literatūru.  

Pasākumā, kurš bija veltīts Eiropas dienai tika apbalvoti konkursa  uzvarētāji:  Viktorija Kravale, Linda Leibuka, Raivis Korņejevs un Viktorija Laugale.  Viņiem tika pasniegtas dāvanas ar Eiropas simboliku. Pasākuma gaitā tā dalībniekiem  Ludzas EDIC koordinatore Irēna Andžāne piedāvāja  arī zibkonkursu  par Eiropas Savienības tematiku.

Eiropas dienai veltītajā pasākumā ar Pateicības rakstiem un piemiņas dāvanām tika apbalvotas jauniešu kluba “Lietussargs” dalībnieces Oksana Abramenkova un Ksenija Orlova, kuras piedalījās  EDIC Austrumlatgalē (Rēzekne) organizētajā konkursā par labākajiem videoklipiem – aicinājumiem piedalīties Eiropas Parlamenta vēlēšanās. Videoklipi tika veidoti projekta “Balso un ietekmē” ietvaros, kurā  piedalījās jaunieši no Rēzeknes, Preiļu, Ludzas un Krāslavas novadiem. Oksanas un Ksenijas klips , kuru viņas veidoja  sadarbībā ar fotogrāfu Eduardu Medvedevu “Nāc un balso EP vēlēšanās” saņēma augstu vērtējumu no Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā.

Pasākuma dalībnieki noskatījās visus konkursa ietvaros veidotos videoklipus. (Tos var apskatīt EDIC Austrumlatgalē Youtoube.com kanālā).

Septembrī EDIC Austrumlatgalē Ludzas nodaļa  sadarbībā ar Ludzas Tūrisma informācijas centru plāno rīkot orientēšanās sacensības “Atslēga Eiropas vārtos”, kurš Ludzas vecpilsētas teritorijā notiks vecāko klašu skolēniem.