“Klusie viesi” ir jauns elektroniskās mūzikas projekts (iepriekš pazīstams kā Absolūtais minors un draugi), kura sastāvā darbojas Latvijas avangarda elektronikas un industriālās mūzikas raidījuma Absolūtais minors (Radio Naba) veidotāji Roberts Kemzāns un Juris Bērziņš. Apvienības sastāvā muzicē arī Māris Butlers un Erlends Paičs.

Izstādē “Dzejmūzikas erotika”, iespējams, pirmoreiz Latvijā galvenā eksponāta lomā ir skaņa: Latvijas dzejnieku darbu lasījumi, lielākoties pašu autoru izpildījumā, kā arī pašmāju mūzikas ieskaņojumi. Izstādes saturu veido autoru pārstāvēto laikmetu un izteiksmes dažādības spektrā plaša dzejas un mūzikas izlase: no Raiņa līdz Arvim Vigulam, no Jāņa Mediņa līdz “Hospitāļu ielai”.

Mākslinieks Mārtiņš Kalseris izstādi iekārtojis, iedvesmojoties no 1. pasaules kara hospitāļu estētikas – arī pasākuma laikā apmeklētāji varēs ieņemt labākās vietas, sēžot vai atlaižoties gultās zem moskītu tīkliem.

Nākamie tematiskie pasākumi izstādes telpās norisināsies 25. jūlijā, 8. un 22. augustā plkst. 19:00. Pasākumu cikls noslēgsies 8. septembrī akcijā “Mīlestības pavārmāksla” Baltās nakts ietvaros.

Ieejas maksa pasākumā Ls 1,50, pensionāriem, studentiem un skolēniem – Ls 1.

 

Izstādi atbalsta ABLV Charitable Foundation, Veselības centrs 4, Austrumu slimnīca.