2018. gada 16. septembrī no plkst. 12.00 līdz 17.00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas 1. stāva ātrijā svinēsim Dzejas dienu noslēgumu! Aicināti visi – ģimenes, dzejas mīlētāji, profesionāli dzejnieki un rakstnieki – apliecināt savu mīlestību dzejai. Dalība bez maksas.


Noslēguma pasākuma programmā norisināsies dzejas maratons, kurā ikviens varēs dalīties ar savu mīļāko dzejoli un nolasīt to skaļi. Vienlaikus katrs dzejas draugs aicināts īsi raksturot, kādēļ tieši šis dzejolis viņam ir svarīgs un kāpēc tieši to viņš vēlas nolasīt publiski. Dzejas maratonu iesāks jau atzīti rakstnieki un dzejnieki, lasot savus mīļākos darbus. Dzirdēsim Aivara Eipura, Ingmāras Balodes, Ērikas Bērziņas, Vasilija Karasjova, Valtera Dakšas, Ievas Vieses-Vigulas, Elvīras Blomas un citu autoru lasījumus.


Plkst. 13.00 notiks Dzejas debates sadarbībā ar organizāciju “QUO tu domā?”. Tēma – “Vai literatūras stundās būtu jāanalizē mūsdienu latviešu dziesmu teksti?” Debates iezīmēs jautājumu par mūsdienu dziesmu tekstuālā satura ietekmi uz sabiedrību un nepieciešamību runāt par šo dzejas formu skolās. Debašu dalībnieki mēģinās prezentēt gan par, gan pret argumentus izvirzītajā debašu jautājumā. Katru pusi pārstāvēs trīs spēcīgi runātāji – jomas eksperti, dzejnieki, mūzikas autori un pieredzējuši debatētāji.


Pēc debatēm, plkst. 14.00 – dzejas karaoke – dzejas skaļlasīšanas akcija, kurā tiks lasīta interesantākā latviešu dzeja, par pamatu ņemot šajā gadā iznākušo dzejas krājumu “100 dzejoļi Latvijai”. Dzejas karaoki atklās Inese Auziņa, krājuma veidotāja, pastāstot sīkāk par dzejoļu atlasi un grāmatas tapšanas procesu.


Pasākumu vadīs LTV Kultūras ziņu vadītājs, mūziķis Jānis Holšteins-Upmanis (Goran Gora).
 
Papildu informācija:

Augusts Zilberts

Sabiedrisko attiecību vadītājs

Latvijas Nacionālā bibliotēka

E-pasts: augusts.zilberts@lnb.lv

Tālr.: +371 26472501