2011. gada 7. septembrī, Rēzeknes pilsētas dome aicina uz dzejas dienas pasākumiem visus dzejas draugus un tos, kuri vēlas ieklausīties un izprast dzejas vārdus, rindas un domas. Dienas moto: “Vārds. Rinda. Doma.”.

Kā informēja Rēzeknes domes Kultūras pārvalde, pasākumi sāksies plkst.17.00 Kultūras un atpūtas parkā pie Raiņa pieminekļa ar dzejas rindām bērniem. Tās lasīs dzejnieces Leontīne Apšiniece un Līvija Liepdruviete. Ar dzejas rindām uzstāsies arī Rēzeknes skolēni – skatuves runas konkursu dalībnieki. Būs arī atraktīvi konkursi un skanēs dziesmas ar dzejnieku vārdiem.

Plkst.18.00 Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas Mākslas namā (18.Novembra ielā 26) uzstāsies Rēzeknes Augstskolas studentu teātris “ĶerRA” ar performanci “Mēness & Metafora”. Pēc šī priekšnesuma skanēs dzeja autoru lasījumā un muzikālas etīdes.

Plkst.19.00 Kultūras darbinieku parkā (Stādītajā mežā, Strēlnieku ielā 1c, blakus keramiķa L.Vinceviča darbnīcai) dzejnieki lasīs savu dzeju, skanēs muzikālas etīdes, būs interaktīvas aktivitātes. Pasākuma apmeklētājiem būs iespēja nodegustēt dzejas zapti un dziru, kā arī apskatīt keramiķa L.Vinceviča darbu ekspresizstādi.

Dzejas dienas pasākumos piedalīsies dzejnieki Anna Rancāne, Ineta Atpile-Jugane, Valentīns Lukaševičs, Juoņs Ryučāns, Raibīs Suņs, Anita Mileika, Līga Rundāne u.c., Santa Seržante (saksofons), Vinsents Kūkojs (autorziesmas), J.Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas audzēkņi.

Plkst.17.45 no Kultūras un atpūtas parka uz Mākslas namu, pēc tam uz Kultūras darbinieku parku un atpakaļ uz centru kursēs Dzejas autobuss.

Papildus informācija:

Tālr.: 64607616

diana.zirnina@rezekne.lv