Mūsu dzimtajā Ludzas novadā ir dzimuši, auguši, strādājuši un radījuši savus daiļdarbus izcili dzejnieki, kuru atstātais literārais mantojums ir neatņemama mūsu vietējās kultūras sastāvdaļa. Liriskie dzejas dienu pasākumi deva iedzīvotājiem iespēju apstāties steidzīgajā ikdienas rutīnā un uz mirkli pievērsties vērtīgajam un skaistajam, kas ir mums apkārt — dzejā izdaudzinātajai Ludzai, tās vēsturei un kultūras bagātībai.

 Ludzas novada pašvaldība Mazo kultūras projektu programmā atbalstīja Ludzas pilsētas galvenās bibliotēkas projektu „Dzejas dienas Ludzā”, kura ietvaros noritēja vairāki dzejas popularizēšanai veltītie pasākumi.

7. septembrī Ludzas Tautas nama Mazajā zālē notika dzejai veltīts tematiskais vakars „No dzejas līdz filmai”, kurā tika prezentēta īsfilma „Ludza dzejā”. Īsfilmu veidoja Ludzas pilsētas galvenās bibliotēkas darbinieki sadarbībā ar Jauniešu iniciatīvu grupas “Jauniešu projekts — LUDZA TV” aktīvistiem Raivi Isakoviču un Edmundu Kadakovski. Īsfilmā skanēja mūsu novadnieku Viļa Dzērvinīka, Jeļenas Arbuzovas, Pētera Jurciņa, Andra Vējāna un Staņislava Kaļvāna dzeja. Pasākumu programmu papildināja Ludzas BJC pulciņš „Tērpi un aksesuāri”, kuri prezentēja 2 tērpu kolekcijas „Melnā mālu kolekciju” un „Linu tērpu kolekciju”. Pasākuma noslēgumā paldies vārdus un dāvanas saņēma visi, kas piedalījās pasākuma un īsfilmas tapšanā.

Piektdien, 8. septembrī, sagaidot vilcienu no Rīgas plkst. 21.00, Ludzas dzelzceļa stacijā tika organizēts koncerts „Dzeja iebrauc Ludzā” kopā ar grupas „Dabasu Durovys” līderi Arni Slobožaņinu. Atbraucējus un koncerta apmeklētājus priecēja salona „Pelnrušķītes sapnis” dalībnieces, kuras izkāpa no vilciena tērpušās seno laiku tērpos un pasākumam piešķīra īpašu atmosfēru.

Sestdien, 9.septembrī, „Dzejas tirgū Ludzai” Ludzas vecpilsētas laukumā pie Tūrisma Informācijas centra notika teatralizēta izrāde, radošās darbnīcas un aktivitātes lieliem un maziem. Isnaudas Tautas nama (TN) amatierteātris iestudēja dzejas kolāžu izrādi „Dzeja, rudens, dzīve”. Radošajās darbnīcās bērni zīmēja savas asociācijas par kādu noteiktu dzejoli kopā ar literārajiem varoņiem Karlsonu, Mazo Raganiņu un Bizmārīti. Jolantas Znotiņas (Ludzas novada Bērnu un jauniešu centra (BJC) kustību teātra pulciņš) vadībā bija iespēja izmēģināt dzejas deklamēšanu zīmju valodā. Aktivitātē „Brīvais mikrofons” savas mīļākās dzejas rindas klātesošiem prezentēja Ingrīda Aizupe, Līga Artihoviča, Ksenija Meļņikova, Amanda Ļeščinska, Laura Mortuzāne.

Visi dzejas dienu pasākumi piesaistīja neviltotu Ludzas iedzīvotāju uzmanību.