8., 9. un 10.februārī plkst. 10:00, 12:00 un 14:30 seniorus aicinām uz  apmācībām “Datorvīrusi un pretvīrusu programmas”.  Pastāstīsim, kas jāievēro, lai droši izmantotu internetu, kā cīnīties ar datorvīrusiem. 10.februārī nodarbības norisināsies krievu valodā. Apmācības notiks Ventspils Galvenās bibliotēkas Reģionālajā mācību centrā.

 

Otrdien, 9.februārī, no 14:00 līdz 17:00 Ventspils Bērnu bibliotēka aicina uz ĪSFILMU MARATONU, kurā jauniešiem būs iespēja redzēt Latvijā veidotas īsfilmas par drošību internetā. Īsfilmās attēlotas situācijas ar kurām jaunieši ir saskārušies reālajā dzīvē – izsmiešana, zagšana, iepazīšanās internetā, nelegālais saturs… Lai novērstu  riskus un apdraudējumus, jaunieši varēs uzzināt kā izveidot drošas paroles un tās neaizmirst, ieklausīties brīdinājumos par atbildību interneta vidē un noteikumiem, kas jāievēro drošai saziņai internetā.

 

Savukārt bērnu vecāki otrdien, plkst. 17:30, Galvenās bibliotēkas Reģionālajā mācību centrā varēs iegūt noderīgu informāciju par satura filtriem, par drošības uzstādījumiem datoram un viedtālrunim, uzzināt kā uzstādīt drošas meklēšanas režīmu Google meklētājprogrammās, kā ierobežot vardarbīgu, nepatīkamu un vecumam nepiemērotu video pieejamību vietnē Youtube, kādus drošības uzstādījumus nodrošina populārākās interneta pārlūkprogrammas – Google Chrome, Mozilla Firefox un Internet Explorer, kā arī par par drošības un privātuma iestatījumiem sociālajos tīklos.

 

10.februārī plkst 16:00 Galvenās bibliotēkas pasākumu zālē notiks informatīvs pasākums “Komunikācija un drošība internetā” bērniem vecumā no 7 līdz 10 gadiem.  Pasākuma apmeklētāji uzzinās, kur vērsties pēc palīdzības, ja tevi apvaino internetā, ko darīt, saskaroties ar viltus profiliem un atverot nezināmas lapas, kā arī to, cik svarīgi ir ierobežot laika pavadīšanu internetā, neizpaust personīgu informāciju nepazīstamiem cilvēkiem, kā novērst riskus, lai mobilā tālruņa izmantošana nenāktu par sliktu attiecībām ar draugiem, vecākiem un skolotājiem, citas noderīgas lietas. Pasākumā piedalīsies īpašs viesis.

 

Aicinām būt aktīviem un piedalīties droša interneta nedēļas pasākumos!