Eiropas dienā, 9. maijā, plkst. 16.00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Humanitāro un sociālo zinātņu lasītavas 216. telpā (2. stāvā) notiks diskusija par politikas mediatizāciju un mediju ietekmi uz vēlēšanu rezultātiem “Vēlēšanas, politika un mediji”. Pasākuma apmeklētājiem būs iespēja diskutēt ar Latvijā pazīstamiem politikas pētniekiem – Latvijas Universitātes (LU) Sociālo zinātņu fakultātes (SZF) asoc. prof. Dr.hist. Ojāru Skudru un LU prorektoru un LU SZF prof. Dr.pol. Jāni Ikstenu. Ieeja bez maksas.

 

2017. gads Eiropā (un citur pasaulē) zīmīgs ar notikumiem, kuri saistīti ar vēlēšanām Holandē, Francijā, Lielbritānijā un Vācijā, mediju iesaistīšanos diskusijā par alternatīvajiem faktiem un arī sabiedrības (atsevišķu) plašu slāņu neapmierinātību ar valdošo politisko eliti.

 

Pēc nepilna mēneša – 3. jūnijā notiks pašvaldību vēlēšanas arī Latvijā. Medijos jau izskanējuši saukļi: “Neesi vienaldzīgs”, “Esi atbildīgs”, “Esi informēts”, taču tajā pašā laikā vērojamas varas un lokālo mediju “saaugšanas” pazīmes. LTV piedāvā “kompensāciju” “Tautas Panorāmas” formā.

 

Mediju lielākā uzmanība koncentrēta tieši Rīgai, kurā no 11 vēlēšanu sarakstiem un vairāk nekā 500 pieteiktajiem deputātu kandidātiem rīdziniekiem būs jāizvēlas Rīgas attīstībai nepieciešamākie un piemērotākie līderi. Kā un vai iespējams izdarīt “pareizo” izvēli, lai pēc vēlēšanām nebūtu vilšanās? Vai mediji spēj kalpot demokrātijai? Šos un citus jautājumus risinās politiskās komunikācijas pētnieki, kuru zinātnisko interešu lokā ir ne tikai Latvija, bet arī ASV un Eiropa.

 

Diskusiju organizē LNB Nozaru literatūras centrs sadarbībā ar LU SZF.

Lasītavā no 8. līdz 30. maijam būs izvietota arī krājuma tematiskā izlase par diskusijai atbilstošu tēmu.