2011. gada 8.oktobrī plkst. 12.00 Rakstniecības un mūzikas muzejā (Rīgā, Pils laukumā 2) notiks Lasītāju kluba tikšanās, kurā interesenti aicināti izteikt viedokli par Valda Rūmnieka un Andreja Miglas biogrāfisko romānu “Čaks”. Lasītāju klubā būs iespēja sastapt domubiedrus vai uzskatu pretiniekus, kā arī baudīt kafiju un labu sabiedrību.

Biogrāfiskais romāns “Čaks” ir dzejnieka Aleksandra Čaka dzīvesstāsts, kurā radošie un intīmie piedzīvojumi savērpti ar kultūrvēsturisko un politisko notikumu zemslāni. Romāns balstīts vēsturisko notikumu izpētē, kas savienota ar autoru fantāziju.

Romāna priekšvārdā autori par savu ieceri un darbu pie tās stāsta:
“Kāpēc mēs rakstījām šo darbu? Pirmā atbilde ir šķietami vienkārša. Ilgus gadus gan radoši, gan pētnieciski apgūstot Čaka daiļradi, vilinājums uzrakstīt romānu par Dzejnieku no Dieva žēlastības ir dabisks un saprotams.

Bet tā ir tikai puse no patiesības. Otra atbilde slēpjas Prāgas profesora Radegasta Paroleka vārdos: “Čaks ir liela latviešu literatūras velte visas pasaules literatūrai.”

Deviņus gadus pie rakstāmgalda mūs dzina nepadarīta darba sajūta. Vai mēs – latvieši un visi tie, kuri Latviju uzskata par savu vienīgo tēvzemi, – esam izpratuši šo “velti visas pasaules literatūrai?”

Pasākums notiek sadarbībā ar Rīgas Centrālo bibliotēku un apgādu Zvaigzne ABC.

Ieeja – bez maksas.