21. martā Ventspils Galvenajā bibliotēkā notiks bērnu un jauniešu diena. No plkst. 14.30 līdz 16.00 bibliotēkas mācību centrā notiks pasākums „Pasakas un animācijas”, kurā bērniem tiks piedāvāta iespēja klausīties kādu no aplikācijas „Pasakas” piedāvātajām latviešu tautas pasākām un pēc tam, izmantojot planšeti un Stop Motion Studio aplikāciju, par dzirdēto pasaku izveidot savu animāciju.


23. martā no plkst. 10.00 līdz 12.00 Pārventas bibliotēkā un no plkst. 13.00 līdz 15.00 Galvenajā bibliotēkā ikviens interesents aicināts uz Valsts ieņēmumu dienesta (VID) informatīvo lekciju, kuras laikā VID pārstāvis pastāstīs par gada ienākumu deklarācijas sagatavošanu un iesniegšanu, kā arī citām aktualitātēm.


Šajā pašā dienā no plkst. 16.00 līdz 19.00 Galvenās bibliotēkas mācību centrā iedzīvotājiem būs iespēja saņemt individuālu deklarācijas pildīšanas konsultāciju un uzzināt, kā izmantot VID aplikāciju.


25. martā plkst. 10.00 Galvenās bibliotēkas mācību centrs aicina uz pasākumu „Labā prakse veidojot sociālos tīklus + drošība e-pastā”, kurā būs iespēja uzzināt, kādas nianses būtu jāievēro, veidojot savu profilu sociālajos tīklos un kā pasargāt sevi, un e-pastu no viltus ziņām. 


Savukārt plkst. 11.30 turpat mācību centrā stāstīs par portālu „Latvija.lv”, kurš nodrošina elektronisku piekļuvi valsts un pašvaldību institūciju sniegtajiem pakalpojumiem, bet plkst. 13.00 notiks Nodarbinātības valsts aģentūras informatīvs seminārs par E-mācībām finanšu pratības jomā un par nepieciešamajiem procesiem, uzsākot darba meklējumu gaitas (CV veidošana, motivācijas vēstules rakstīšana).


26. martā plkst. 11.00 Galvenajā bibliotēkā notiks „Swedbank” informatīvā lekcija par SMART ID, plkst. 13.00 – bankas „Citadele” informatīva lekcija par internetbankas un citu pakalpojumu izmantošanu, bet plkst. 15.00 – patērētāju tiesību aizsardzības centra seminārs par to, kādas darbības jāveic, lai mēs droši varētu iepirkties internetā, nebaidoties no tā, ka tiksim apkrāpti.


26. martā no plkst. 17.00 līdz 19.00 Pārventas bibliotēkā iedzīvotāji aicināti uz individuālu konsultāciju par gada ienākumu deklarāciju pildīšanu.

 

 
Informāciju sagatavoja:

Līga Rūde

Ventspils bibliotēkas

Komunikāciju un sabiedrisko attiecību speciāliste

E-pasts: liga.rude@ventspils.lv