Olaines Bibliotēka (Zemgales ielā 24) piedāvā līdz 31.martam apskatīt un tuvāk iepazīties ar tiešsaistes publikācijām un dažādiem materiāliem izstādē par interneta vietnes Latvija.lv piedāvātajām iespējām “Digitālā Latvija”. Izstādes mērķis ir sniegt ieskatu portāla priekšrocībās – ātru un ērtu saziņu un piekļuvi valsts un pašvaldību institūciju sniegtajiem pakalpojumiem.

Savukārt 23.martā no plkst.10:00 [11:00] bibliotēkas telpās tiks nodrošināta tiešraide “Digitālā realitāte – tieši tāda, kāda tā ir” – pētījuma, kas atklāj bērnu un jauniešu uzvedību digitālajā vidē, rezultātu prezentācija un diskusija. Tiešraidi organizē Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes UNESCO medijpratības katedra sadarbībā ar UNESCO Latvijas Nacionālo komisiju un partneriem no Latvijas Nacionālās bibliotēkas. Pasākuma apraksts tiešsaistē pieejams šeit. Īpaši aicināti piedalīties pedagogi un vecāki.

Olaines Bibliotēkas bērnu literatūras nodaļā (Kūdras ielā 16) bērni un jaunieši gaidīti no 19. līdz 23.martam, lai līdzdarbotos, diskutētu, jautātu, meklētu atbildes pasākumu kopumā “Padomā, pirms publicē!”. Pasākumos un aktivitātēs iegūtās teorētiskās zināšanas ikviens aicināts nostiprināt praksē, tādējādi rūpējoties par savu digitālo drošību.

 

Par e-prasmīgu bibliotēkas lietotāju kļūt nekad nav par vēlu. Olaines Bibliotēkā reģistrētiem lietotājiem no 19. līdz 24.martam iespēja saņemt autorizācijas datus (lietotājvārdu un paroli) bibliotēkas elektroniskā kataloga lietošanai attālināti tiešsaistē – pagarināt izdevumu izmantošanas termiņu, meklēt un pasūtīt grāmatas, iestāties rindā uz pieprasītākajiem izdevumiem, apskatīt saņemto izdevumu vēsturi. Tāpat būs iespēja saņemt praktiskas konsultācijas bibliotēkas elektroniskā kataloga un mobilās aplikācijas lietošanā, autorizācijas datu izmantošanā. Konsultācijas nodrošinās bibliotēkas darbinieki.

 

— — — — — — — — —

Digitālo nedēļu 2018 (iepriekšējais nosaukums – E-prasmju nedēļa) organizē Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA) sadarbībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM), līdzdarbojoties citiem partneriem un reģionālajiem koordinatoriem. Plašāka informācija pieejama mājaslapā http://eprasmes.lv/, Latvijas pilsētās un novados notiekošo pasākumu un aktivitāšu kalendārs pieejams šeit.