2013. gada 6. jūnijā plkst. 16:00 Valkas novada Centrālajā bibliotēkā (Valkā, Rīgas ielā 22) notiks digitālās izstādes “Ceļā uz Dziesmu svētkiem” atklāšana.

 

Valkas, Smiltenes un Strenču novadu bibliotēkās ir sekmīgi noslēdzies Vidzemes kultūras programmas 2012. gada Kultūras projektu konkursā atbalstītais projekts “Dziesmu un deju svētku nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšana Valkas reģiona novados”. Vairāk kā pusgadu iepriekšminēto novadu bibliotekāri ir uzklausījuši un pierakstījuši pagājušo Dziesmu un deju svētku dalībnieku atmiņas un ielūkojušies pašdarbnieku personīgajos fotoalbumos. Rezultātā tapusi digitāla izstāde “Ceļā uz Dziesmu svētkiem”, kura aplūkojama http://vpb.valka.lv sadaļā “Novadpētniecība”.

 

Izstādē aplūkojamas vairāk kā 160 ieskenētas fotogrāfijas u.c. dokumenti, lasāmi vairāk kā 20 atmiņu stāstījumi par pašdarbības kolektīvu darbību pagājušajā gadsimtā. Turpmāk aicinām ikvienu iesaistīties izstādes papildināšanā, nesot uz bibliotēkām senas fotogrāfijas un daloties atmiņu stāstījumos par pašdarbības kolektīvu darbību pagastos un piedalīšanos Dziesmu un deju svētkos. Visi laipni aicināti!

 

Papildu informācija:

 

Ginta Dubrovska

Valkas novada Centrālās bibliotēkas direktore

Tālr.: 64724371

 

Inguna Medne

Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: 64707489; 29250086