Piektdien pēdējo dienu apmācījām jaunos un jau pieredzējušos datorprasmju apguvējus. Nedēļa beidzās ar ieskatu brīvā laika pavadīšanas veidos dažādos portālos, kur iespējams draudzēties un apmainīties viedokļiem. Bet aizsākām nedēļu ar to, kādas vietnes un tajās iekļauto informāciju nodrošina Ulbrokas bibliotēka. Atliek vien atgādināt, ka bibliotēkas paveiktais un jaunumi ir lasāmi gan novada mājaslapā, gan Twitterī un Facebookā. Video varat skatīties mūsu Youtube kontā. Nākamā dienā pievērsāmies veselības jautājumiem un portāliem, bet jāsaka, ka tie vēl nav visai attīstījušies, tomēr lasāmas gan zāļu receptes, gan lietošana. Skatāmi tie medikamenti, kurus izrakstījis ārsts. Tāpat iespējams redzēt savas darbnespējas lapas un analīžu rezultātus. Dažu portālu attīstība ir mūsu pašu ziņā, jo tur informācija jāievada pašrocīgi. Šogad vēlreiz pievērsāmies portālam Latvija.lv, jo arī tur piedāvāto elektronisko pakalpojumu skaits aug.

 

Priecājamies, ka pirmos nedrošos soļus datorprasmēs sper jauni lietotāji un ka parādās entuziasms apgūt arvien vairāk, kā izklaidei, tā nopietniem zinātniskiem pētījumiem. Stopiņu novada Ulbrokas bibliotēkas darbinieces allaž atbildēs uz Jūsu jautājumiem, bet veicamie darbiņi dažādās datora piedāvātajās programmās jādara pašiem!

 

Bibliotēka, savukārt saņēma atzinības rakstus no Eiropas “All Digital Week” organizētājiem. Ne vienmēr mums ir iespēja piedalīties tādos pasākumos kā Digitālā nedēļa. Mums – Ulbrokas bibliotēkas darbiniecēm galvenais ir redzēt apmeklētāju izaugsmi un prieku, ko spēj dot dažādas digitālas ierīces, sākot no jau ierastā datora līdz elektronisko grāmatu lasītājiem.