Rīs Trimbls (Rhys Trimble) (Lielbritānija) Lauris Gundars (Latvija), Laura Brokāne (Latvija), Žanna Sizova (Zhanna Sizova) (Krievija), Zigrīda Āre (Latvija), Evija Gulbe (Latvija), Laura Liubinavičiute (Lietuva), Nigara Musajeva (Nigar Musayeva) (Azerbaidžāna), Anžela Panzaru (Angela P?nzaru) (Krievija), Ņikita Ņemigins (Nikita Nemygin) (Krievija).

 
Pateicoties Kultūras ministrijas atbalstam novembrī un decembrī britu dzejnieks, mūziķis, kritiķis, tulkotājs un redaktors Rīs Trimbls apgūst latviešu valodu. Rīs Trimbls līdz šim jau ir piedalījies atdzejas darbnīcā Rīgā un atdzejojis V.Ernštreitu, I.Gaili, A.Auziņu un K.Zeļģi.


No Latvijas ir Baltvilka balvas ieguvējs, labākās bērnu grāmatas “Sveiks, vali!” autors Lauris Gundars. Lauri Gundaru varēs satikt Pārventas bibliotēkā 7.decembrī pl. 11. Kā arī būs vēl viena bērnu grāmatu autore Evija Gulbe. Pirmo reizi ir arī prozaiķe Zigrīda Āre, kas ir piedalījusies arī Kurzemes prozas lasījumos un mājā turpina dzīvot Laura Brokāne, kas strādā pie debijas stāstu krājuma „Māja pie jūras”.
Pirmo reizi būs rakstniece un tulkotāja Nigara Musajeva no Azerbaidžānas, kas raksta jaunu romānu un rakstniece Žanna Sizova no Krievijas, kas pēta literatūras un filosofijas robežas.


Atkārtoti mājā viesosies dzejniece Anžela Panzaru un dokumentālā žanrā rakstošais Ņikita Ņemigin, kas šobrīd dzīvo Londonā un raksta par Londonas piepilsētu dzīvi. Laura Liubinavičiute mājā viesojusies vairākkārtēji, lai strādātu pie aktuāliem tulkojumiem.

Vairāk informācijas par rezidentiem www.ventspilshouse.lv un Facebook.

 

Papildu informācija:
Ieva Balode
Starptautiskā Rakstnieku un tulkotāju māja
Starptautisko projektu koordinatore
Annas iela 13
Ventspils, LV-3601
Tālr.: 371 63623596
Fakss: 371 63623596
e-pasts: ieva.balode@ventspilshouse.lv
www.ventspilshouse.lv