Mācību gads Daugavpils Dizaina  un  mākslas  vidusskolā tradicionāli sākas ar plenēru – tā laikā audzēkņi attēlo apkārtējo vidi reālistiskos un dekoratīvos darbos. Šogad plenēra laikā Saules skolas audzēkņi tika aicināti pievērst uzmanību Daugavpils arhitektūras daudzveidībai – izcelt subjektīvo, lai dalītos atklājuma priekā un apkārtējos mudinātu meklēt “savas” vietas šajā tik dažādajā pilsētā.

 

Izstādē būs apskatāmi 23 autoru zīmējumi. Tajos ar gandrīz fotogrāfisku precizitāti ir attēloti Daugavpils spilgtākie arhitektoniskie objekti – kultūras un izglītības iestādes, dzīvojamie nami un sakrālās celtnes. Izstādes apmeklētāji varēs vēlreiz pārliecināties par Daugavpils arhitektonisko daudzveidību un skatīt pilsētas centra arhitektūras pērles, katra no kurām var tikt uzskatīta par pilsētas vizītkarti. To vidū ir 20. gadsimta 30. gados būvētais Vienības nams, Aleksandra Ņevska pareizticīgo kapela Pumpura skvērā, SEB bankas ēkas neorenesanses stila klasiskās proporcijas Ģimnāzijas un Kr. Valdemāra ielas krustojumā un Saules un Rīgas ielas Jūgendstila namu ornamentālās fasādes, ko rotā erkeri, skulptūras un citi dekoratīvi elementi.

 

Izstādes veidotāji cer, ka tā palīdzēs pilsētniekiem ieraudzīt ierastos pilsētvides elementus jaunā gaismā un vēlreiz apliecinās, ka gadsimtu gaitā Daugavpils ir spējusi saglabāt savu unikālo, ne ar ko nesajaucamo seju.

 

Izstādes atklāšana notiks 20. februārī plkst. 16.00 Latgales Centrālās bibliotēkas abonementā.