Domājot par piederības izjūtu Latvijas kultūras telpai, Latvijas vēstures un kultūras mantojuma izpratni, LNB sadarbībā ar Dailes teātri piedāvā pilotprojektu, kas iepazīstinās ar Latvijas Kultūras kanona vērtībām. To vidū ir Dailes teātra ēka un LNB Gaismas pils arhitekts Gunārs Birkerts.

 

Radošajā darbnīcā dažādās radošās nodarbībās bērni gūs priekšstatu par kultūras vērtībām un paši varēs tās arī novērtēt – būs gan krāsas, gan zīmējumi. Savu veidoto kultūras vērtību sarakstu katrs varēs ierakstīt pašu izveidotā grāmatā.

 

Savukārt vecākiem būs iespēja iepazīt “Zudušo Latviju”, kas ir Latvijas Nacionālās digitālās bibliotēkas “Letonica” projekts, kurš apvieno unikālu informāciju par zudušām un izmaiņu skartām Latvijas kultūrvēsturiskām vērtībām. “KiKK” svētdienā uzmanība galvenokārt tiks veltīta projektā “Zudusī Latvija” iekļautajām Latvijas Kultūras kanona vērtībām.

 

Vecāki kopā ar bērniem varēs izmantot lielisko iespēju – izjaukt un salikt Gaismas pils maketu, tā vairāk uzzinot par šīs ēkas uzbūvi.

 

Darbnīcu vadīs Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) darbinieki. Būs arī nelielas uzkodas.

 

Pieteikumus par dalību radošajā darbnīcā “KiKK jeb Kas ir Kultūras kanons?” lūdzam sūtīt uz e-pastu pasakumi@dailesteatris.lv, norādot bērnu vecumu. Ieeja pasākumā bez maksas. Aicinām bērnus vecumā no 4 līdz 12 gadiem!

 

Papildu informācija:

Liene Jakovļeva

Dailes teātra sabiedrisko attiecību vadītāja

Tālr.: 67270424; 26322111

liene@dailesteatris.lv