2014. gada 27. novembrī plkst.18.00 cilvēkiem un zvēriem draudzīgā un mājīgā vietā TAKA (Rīgā, Miera ielā 10) Dace Priede aicina uz sarunu par atbildību jeb grāmatas “Mums vienas asinis Tev un man” atvēršanas svētkiem.

…es izdomāju, tu nebūsi man saimnieks, tu būsi mans Draugs!

12 smeldzīgi, sirsnīgi, skumji – cerību auklējošu un cerību zaudējušu suņu un kaķu stāsti Daces Priedes grāmatā – par pamestajiem, nodotajiem, bet tik ļoti mūsu tuvumu alkstošajiem četrkājainajiem draugiem “Mums vienas asinis Tev un man” .

Viņu prototipi ir dzīvojuši starp mums. Dace viņus saskatījusi pamesto dzīvnieku foto, glāstījusi savu draugu mājās, ārstējusi un izauklējusi pati.

Grāmata iznāk laikā, kad cilvēku bezatbildība ir pārkāpusi visas robežas. Latvijas patversmes ir pārpildītas. Mūsu pagalmos izmesti kaķi , mežā piesieti, mazdārziņos atstāti suņi ir mūsu ikdiena. Rakstniece vēlētos, lai šo grāmatu izlasa katrs Latvijas cilvēks – liels un mazs . Izlasa un aizdomājas par tādu tik vienkāršu, bet tomēr tik sarežģītu vārdu/cilvēka īpašību kā atbildība.

“Mums vienas asinis Tev un man” radošā komanda ir atteikusies no honorāriem. Visa naudiņa, kas būs saņemta pārdošanas procesā tiks ieguldīta, lai nopirktu dzīvnieku barību un zāles Kuldīgas dzīvnieku patversmes un Latvijā lielākās dzīvnieku patversmes Līčos “Ulubele” iemītniekiem.

Šai vakarā dzīvnieku stāstus vārdos un mūzikā izdzīvos:
Rūdolfs Plēpis (aktieris)
Inguna Švāne (dziedātāja)
Dina Bitēna-Sirmā (aktrise, dzejniece)
Jānis Radziņš (mūziķis)
Lienīte Fedičkina (jaunā dziedātāja)
Aleksandrs Lange (tautas aktieris)

Dace Priede ir – mamma, aktrise, režisore, rakstniece, valodas (runas) konsultante. Viņas romāni – “Saule špagas asmenī”, “Kamenes uz stīgām”, “Mēnesstars pār jūru”, “Zirnekļa tīkls smilgās”, “Mēnesstars pār ezeru”, “Taurenis vientuļās debesīs” un “Pasakas mazam bērniņam” lasītājam liek no sirds izdzīvot varoņu priekus, sāpes un mīlestību. Tāpēc, ka Dace Priede pati ir tāda – cilvēcīga un tieša. 

 
Papildu informācija:
Zanda Tarasova
Tālrunis: 25456166
E-pasts: zanda.tarasova@gmail.com