2014. gada 17. jūnijā plkst.16.00 Rīgas Centrālā bibliotēka (Rīgā, Brīvības ielā 49/53, 7.stāvā) aicina uz kārtējo cikla “Gandrīz ideāla grāmata” lasīšanas pēcpusdienu. Pasākuma tēma – Frānsisa Skota Ficdžeralda “Lieliskais Getsbijs”.

Amandas Aizpurietes 2013. gada tulkojuma anotācijā teikts, ka amerikāņu rakstnieks Frānsiss Skots Ficdžeralds (Francis Scott Key Fitzgerald, 1896-1940), tāpat kā Ernests Hemingvejs, Ēriks Marija Remarks un Tomass Stērnss Eliots, ir viens no t.s. “zudušās paaudzes” pārstāvjiem, kuru dzīvi pārvērta Pirmais pasaules karš. Populārākie viņa darbi ir “Neticamais stāsts par Bendžaminu Batonu”, “Ir maiga nakts” un “Lieliskais Getsbijs”.
 
2013. gadā interesi par romānu no jauna uzkurināja, kinokritiķes Ditas Rietumas vārdiem runājot, “austrāliešu režisora, estēta un manierīgā kiča ģēnija Beza Lurmena filma “Lieliskais Getsbijs”, kas ir viena no visu laiku visdārgākajām literatūras ekranizācijām un melodrāmām”.

Cikla “Gandrīz ideāla grāmata” idejas autore un vadītāja, RCB galvenā bibliotekāre Renāte Krūma stāsta, ka pasākuma gaitā iecerēts iepazīstināt klausītājus ar dažādu populāru XX gadsimta autoru dzīves un daiļrades pamatlīnijām, lasīt viņu darbu fragmentus, kā arī diskutēt par to, kas ir ideālas grāmatas kritēriji un cik lielā mērā tiem atbilst izvēlētais daiļdarbs. “Ar šo ciklu mēs iesaistāmies Lielajā lasīšanā, kas līdz ar Gaismas pils atklāšanu aizsākusies Latvijā,” viņa saka.

Cikla pasākumi notiek reizi mēnesī. Jau esam lasījuši Džeroma Deivida Selindžera “Uz kraujas rudzu laukā”, Umberto Eko “Rozes vārdu” un Džona Apdaika “Īstvikas raganas”. Jūlijā iecerēts Džordža Orvela “Dzīvnieku fermas” lasījums, bet septembrī – Kurta Vonnegūta “Lopkautuve Nr.5”.

Gaidām “Lieliskā Getsbija” un citu ideālu grāmatu cienītājus!

Kontaktinformācija: 67037124

 
Informāciju sagatavoja:
Daina Ģeibaka
Rīgas Centrālās bibliotēkas
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja
Tālr.: 67607562