Tikšanās tiek rīkotas gan Rīgas Centrālajā bibliotēkā Brīvības ielā 49/53, gan vairākās filiālbibliotēkās.

 

Pirmā tikšanās – ar Daci Rukšāni notiks 7. februārī plkst.18.00 Rīgas Centrālajā bibliotēkā Brīvības ielā 49/53, bet martā uz tikšanos ar rakstnieci aicina RCB filiālbibliotēka “Kurzeme”, kas atrodas Volvo centrā Jūrmalas gatvē 78d.

 

Anna Skaidrīte Gailīte tiek gaidīta RCB filiālbibliotēkā Imantas filiālbibliotēkā Slokas ielā 161 un RCB Čiekurkalna filiālbibliotēkā Čiekurkalna 1.līnijā 64.
 
Tikšanās ar Ievu Samausku ieplānota RCB filiālbibliotēkā “Vidzeme” Brīvības gatvē 206 un RCB Sarkandaugavas filiālbibliotēkā Aptiekas ielā 14.

 

Nora Ikstena viesosies RCB filiālbibliotēkā “Pārdaugava” Dzirciema ielā 26 un RCB filiālbibliotēkā “Vidzeme” Brīvības gatvē 206.

 

Projektu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Ieeja brīva

 

Jēkabpiliete Anna Skaidrīte Gailīte ir Latvijā iemīļota romānu un stāstu rakstniece, vairāku konkursu un prēmiju laureāte. Daudzi ir lasījuši viņas dzimtas likteņiem veltītos darbus „…un tad ienāca  postītājs”, „Viens vienīgs elpas vilciens”,
„Dvēsele mūžīgi dzīvā…”, romānus „Taureņa lidojums akmenī”, „Ceļā uz mākoņmāju”, „Durvis nav aizslēgtas” un „Rožukronis”, populāra ir arī viņas grāmata jauniešiem „Patrīcijas dienasgrāmata” un citi darbi.

 

Prozaiķes Noras Ikstenas cienītāji pagājušajā gadā vien saņēma divas jaunas grāmatas – romānu „Besa” un neparasto pavārgrāmatu „Dzīvespriecīgais vakarēdiens”. Rakstniece ir vairāku pazīstamu romānu („Amour Fou jeb Aplamā mīla 69 pantos”, „Jaunavas mācība”, „Dzīves svinēšana”) un īsprozas – stāstu un eseju autore. Populāri ir arī Noras Ikstenas biogrāfiskie darbi, kas veltīti Dzintaram Sodumam, Brunim Rubesam, Vijai Vētrai, Mārai Zālītei, Regīnai Ezerai. Par grāmatu „Nenoteiktā bija” – Imanta Ziedoņa bērnības atmiņu rekonstrukciju – Nora Ikstena saņēma Baltijas asamblejas balvu, Literatūras gada balvu un laikraksta „Diena” Gada balvu kultūrā.

 

Rakstniece, publiciste, dzejniece, dramaturģe un tulkotāja Dace Rukšāne ir tādu populāru romānu kā „Kāpēc tu raudāji?”, „Romāniņš” un „Beatrises gultas stāsti” autore. Izdoti arī vairāki īsprozas krājumi, pēdējais no tiem – „Ķīpsalas putni” – iznāca 2009. gadā. Septiņus gadus – līdz 2012. gadam – Dace Rukšāne bija žurnāla „Lilit” latviešu versijas galvenā redaktore, bet ar viņas viedokli par dažādām tēmām lasītāji varēja iepazīties laikraksta „Sestdiena” iknedēļas slejā.

 

Ievas Samauskas pirmā grāmata – dienasgrāmata „Starp diviem sirdspukstiem” iznāca 2004. gadā. Ieva Samauska ir vairāku bērnu prozas un dzejas grāmatu autore („Kā uzburt sniegu”, „Betijas sarunas jeb Kā es piedzimu”, „Eņģelītis” (2010. gadā ieguva pirmo vietu Bērnu žūrijas konkursā), „Pilsēta no A līdz Z” un „Princešu grāmata”), bet 2011. gadā iznāca romāns bērniem un pieaugušajiem „Šokolādes glābšana”.
 
Precīza informācija par pasākumu norises dienu un laiku būs lasāma www.rcb.lv

 

Kontaktinformācija:

 

Solvita Brežinska
Rīgas Centrālās bibliotēkas

Projektu vadības nodaļas vadītāja

Tālr.: 67607562; 25615442

e-pasts: Solvita.Brezinska@rcb.lv

 

Ingūna Stranga
Rīgas Centrālās bibliotēkas

Bibliotēku dienesta galvenā speciāliste

Tālr.: 67623759

e-pasts: Inguna.Stranga@rcb.lv